Gran Paradiso: één van de troeven in Aostavallei

Laat je betoveren door de schoonheid van Gran Paradiso

Het natuurpark Gran Paradiso of voluit Parco Nazionale del Gran Paradiso is een belangrijke attractie in de vallei van Aosta. Bij een weekje vakantie in de Aostavallei dien je zeker een dagje in het natuurpark door te brengen. Dan neem je best de vallei van Cogne (Val di Cogne).  Lees meer

  •  
  • Natuurpark 'beheerst' de Aostavallei
  • Zeldzame dieren spotten in de vallei
  • Wandelen vanuit Cogne naar de waterval van Lillaz of bergmeer Lago di Loie
  • Genieten van prachtige uitzichten
Ontdek hotelpromoties

Saint-Pierre

Bij het binnenrijden van het park via Saint-Pierre zal je het symbool, de steenbok, opvallen. Dat is een van de talrijke diersoorten die hier leven in alle vrijheid. De steenbokken zijn wel de enige dieren die je op een normale manier kan fotograferen. Bovendien is dit de enige plek in Europa waar nog zoveel steenbokken leven, het is een bedreigde diersoort. Vossen en gemsen zijn er ook wel maar je zal ze wellicht niet zien.

Gran Paradiso

Het natuurpark Gran Paradiso is gedomineerd door de gelijknamige bergtop die uitstijgt boven de 4000 meter. Je kan die het mooist zien in het dorpje Cogne. Van hieruit kan je mooie wandelingen maken. Een favoriet is een waterval in Lillaz en na een stevige klim het bergmeer Loie. Van daaruit heb je een mooi zicht op de vallei van Cogne. Je kan ook naar Valnontey waar je een mooie alpentuin kan bezoeken.

Er zijn nog twee mooie valleien. Aan de westkant ligt de Val di Rhêmes, centraal ligt de Val Savarenche dat je naar de top brengt van de Colle del Nivolet.

Reviews en beoordelingen Gran Paradiso

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gran Paradiso? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info