Aosta: waar de sportliefhebber graag wil zijn

Ontdek de Aosta als een sportgebied voor bijna elke sport

De Aostavallei is bekend voor de unieke panorama's. Om daar het meest van te genieten kan je een trektocht maken. De toeristische dienst heeft hiertoe een aantal voorstellen. De Alta Via n°1 neemt je mee over de hoogste bergtoppen van de Monta Rosa, de Cervino (massief van Matterhorn) en de Mont Blanc. Die route is slechts mogelijk van juli tot september en neemt ongeveer 13 dagen in beslag.  Lees meer

  •  
  • Maak je keuze uit de vele trektochten
  • Neem de terreinfiets mee met de zetellift 
  • Verken de vele fietsroutes: mountainbike of racefiets
  • Zwemmen, raften, kayakken of rustig vissen
  • Aosta, zéér geschikte regio voor alpinisme
Ontdek hotelpromoties

Het leuke aan deze tocht is dat je bijna elke dag in een vallei afdaalt waar je inkopen kan doen en andere boodschappen afhandelen. Er zijn meer dan 20 trektochten opgenomen op de website van de Aostavallei. Bovendien vind je links naar wandelverenigingen die je op het juiste pad brengen en extra informatie geven.

Wandelen, dagtochten

Je kan ook de vallei van Aosta verkennen via een dagtocht. Er zijn honderden voorstellen voor deze toch vrij kleine regio. Een kaartje laat je meteen zien hoe de wandeling loopt, wanneer het mogelijk is, de duur van de wandeling en zelfs een gpx-bestand voor je GPS.

Fietsen - mountainbiken

Je hoeft echt niet altijd naar boven te rijden want in Pila en La Thuile blijven de zetelliften in de zomer open. Zo kan je de fiets meenemen naar boven om uitgerust op de top je rit te starten. Uiteraard niet om met een gewone mountainbikefiets naar beneden te donderen. De Aostavallei heeft om en bij de 1000 km 'gewone' mountainbikeroutes. Heel wat regio's hebben ook instructeurs in dienst die je op het juiste pad brengen en je bovendien nog wat tips meegeven. De Aostavallei is dikwijls het toneel van de Giro. Dus ook de klassieke fietser komt hier aan zijn trekken maar dan moet je wel tegen een klimmetje kunnen. Er is een keuze van 21 routes in de Aostavallei. 

Watersporten

Aosta is écht een sportgebied voor elke moeilijkheidsgraad. Voor de watersporten kan dit gaan van vissen in de talrijke rivieren, over zwemmen in de vele binnen- en buitenzwembaden, tot rafting of misschien het wat rustiger kayakken. Vissen kan je uiteraard niet zomaar, het is aan vrij strenge regels onderworpen maar ze voeren hierover een goede communicatie. Op de website van de Aostavallei vind je ook links naar websites voor rafting en andere watersporten.

Wintersport - Alpinisme

Alpinisme is een sport met oneindig veel mogelijkheden in de Aostavallei met de hoge bergtoppen. De bekendste plaats is Courmayeur. In de winter vind je in de Aostavallei alle mogelijkheden van wintersporten: alpineski, langlaufen, heliski, snowboarden, trekking met de skilatten en zelfs zomerski (Monte Rosa). 

Andere sporten

Er zijn bijna geen disciplines die je in de Aostavallei niet kan beoefenen. Ook voor golf, paardrijden, sledes, ijsklimmen, avonturenparken, ... kan je terecht in deze unieke regio. 

Reviews en beoordelingen Actie & sporten

Heb je zelf tips of opmerkingen over Actie & sporten? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info