De Wijnroute van Valle d’Aosta

Beleef natuur, gastronomie en wijncultuur op deze wijnroute

Een wijngebied tussen de hoogste toppen van de Alpen waar de beste wijnen worden geproduceerd! Dat vind je in Valle d’Aosta, in het noorden van Italië. Deze prachtige regio, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland, is een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en voor zij die houden van authenticiteit en tradities. Komt daarbij de bijzondere gastronomie waarin de ‘bergwijnen’ van de Aostavallei prominent aanwezig zijn.  Lees meer

  •  
  • Beleef een unieke combinatie van wijncultuur en natuur
  • Doorkruis de mooiste gebieden van de Aostavallei
  • Bezoek wijnkelders en ga er proeven
  • Geniet tegelijk van de gastronomie
  • Ontdek uniek aanbod aan wijnbelevingen
Ontdek hotelpromoties

Aosta en wijn 

Wie een reis maakt door Valle d’Aosta in het teken van de wijn, van het wijnproeven, krijgt de ganse regio te zien. De wijngaarden liggen immers langs weerszijden van de grote Aosta Vallei die de streek van west naar oost doorkruist. Een reis kan starten aan de voet van de Mont Blanc om daarna de mooiste gebieden te doorkuisen, dat van de Monte Rosa, van de Monte Cervino, van het Nationaal Park Gran Paradiso en tal van andere wijndomeinen, zelfs de hoogstgelegen wijngaarden van Europa. Een reis door Valle d’Aosta in het teken van de wijn is ook een ontdekking van mooie tradities want de wijnbouw is hier al meer dan 20 eeuwen oud.

Wijnroute

De creatie van een Valle d’Aosta Wijnroute maakt het de bezoeker makkelijk kennis te maken met dat prachtige berggebied waar op een haast heroïsche manier de wijngaarden worden bewerkt. Volg de Valle d’Aosta Wijnroute en doorkruis de mooiste streken. Bezoek er de wijnkelders, ga proeven van de ‘extreme’ wijnen. Geniet van de gastronomie, de typische gerechten vergezeld van de beste DOC-wijnen (kwaliteitswijnen met een gecontroleerde herkomstaanduiding die binnen nauwkeurige regels geproduceerd is, ingevoerd in 1963). 

De Route des Vins Valle d’Aosta is een netwerk van 6 coöperatieve wijnkelders, 28 wijnproducenten, 34 zorgvuldig geselecteerde twee- tot vijfsterren hotel-restaurants, kamers met ontbijt en verblijven op de boerderij. Binnenkort worden daar nog eens restaurants met een traditionele keuken aan toegevoegd.

Dankzij dit netwerk is het een fluitje van een cent om een reisprogramma in het teken van de wijn samen te stellen. Ook groepen kunnen inspelen op dit aanbod, zeker met de deelname van coöperatieven die over de faciliteiten beschikken om groepen te verwelkomen. 

Wijnen proeven

De Route des Vins Valle d’Aosta pakt uit met een attractief aanbod, goed voor een kennismaking met de wijn en met de regio. Het netwerk stelt verschillende types van wijnproeven voor, bezoek aan wijnkelders met informatie over de productiemethodes, geleide wandelingen door de wijngaarden, gastronomische maaltijden… Het aanbod is gericht op grote (tot 100 personen) en kleine (4 tot 20 personen) groepen maar ook op individuele reizigers. De voertaal is Italiaans, Frans, Engels of Spaans. Een wijnprogramma kan gecombineerd worden met een bezoek aan het mythische Spa-resort in Pré-Saint Didier.

Reviews en beoordelingen Wijnroute

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wijnroute? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info