Rondreizen op Corsica? Alle info en bezienswaardigheden

Weinig Franse kenmerken te bespeuren

Corsica is een zeer veelzijdig eiland. Doordat het ten zuiden van de Côte d'Azur ligt, in de Middellandse Zee, is de zon in combinatie met zijn stranden een belangrijke troef. Uitgestrekte witte zandstranden zijn niet overal aanwezig, maar rustige stranden in baaien en kreken met een uniek uitzicht vind je er in overvloed. Lees meer

  • Veel stranden en baaien met een uniek uitzicht
  • Dit eiland leent zich uitstekend voor een trektocht
  • Geniet van de gevarieerde en lekkere keuken
  • Er is veel lekkers van eigen bodem

Gratis reisgids Corsica?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De natuur is voor vele toeristen de belangrijkste attractie van Corsica. Watervallen, calanches, steile en ruwe rotsen, grotten, bossen, mooie uitzichtpunten op de hoge toppen en zelfs natuurlijke warmwaterbaden kan je er vinden. Dit eiland leent zich uitstekend voor een trektocht. Het wordt beslist een onvergetelijke vakantie.

Corsica heeft ook veel leuke dorpjes met bijzondere attracties. Volk en eiland kenden een bewogen geschiedenis. Alhoewel het eiland en zijn inwoners tot Frankrijk behoren zijn er weinig Franse kenmerken te bespeuren. Een Corsicaan is een zuiders en temperamentvol type dat geniet van het leven. Als toerist of gast kan je er dan ook genieten van een zeer gevarieerde en lekkere keuken.

Zoek je een sportieve, culturele, culinaire of gewoon een zonnige vakantie? Dan kan je zeker op Corsica terecht. In dit vakantiedossier stellen we je de vijf belangrijkste delen van het eiland voor de regio's rond Ajaccio, Bastia, Calvi, Porto-Vecchio en Bonifacio. Daarnaast brengen we ook nog een bezoek aan Corte en omgeving, gelegen in het woestere binnenland. Corsica heeft bovendien zoveel lekkers te bieden van eigen bodem dat we dit hier niet over het hoofd mogen zien. Het is immers een bijkomende motivatie om kennis te maken met dit prachtige eiland.

Reviews en beoordelingen vakantie Corsica

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreizen op Corsica? Plaats je beoordeling

frans van den Hamer 6 december 2019

Als het goed is ga ik volgend jaar Mei naar Corsica en ga gebruik maken van deze informatie. Ik vind het een mooie folder met een hoop informatie. Bedankt hiervoor.

Dawn 18 november 2019

Reisgids met ontzettend veel nuttige informatie. Zeker een aanrader om aan te schaffen!

agnès 9 juni 2019

overzichtelijk en praktisch, kwam goed van pas aanvullend bij een trotter. was in noord corsica van1 tem 8 juni 2019. zalige tijd, niet te warm en nog niet veel toeristen

Patrick Vergoosen 12 mei 2018

De gids is vrij overzichtelijk en geeft een mooi idee van de meest begeerde bezienswaardigheden. Alvast een mooie start voor het plannen van je reis.

Van Mieghem 22 januari 2018

Zeer goede omschrijving van Corsica, prachtig land

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info