Rondreizen Corsica

Een ruim aanbod aan rondreizen Corsica in fly & drive (incl. hotel, ontbijt, vlucht en huurwagen).

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in Corsica maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Heb je liever een voorstel zonder vlucht en huurauto? Geen probleem, noteer dit bij de opmerkingen en wij bezorgen je een offerte zonder transport.

Corsica gaat terecht prat op haar schitterende natuur, maar ook de geschiedenis van het eiland speelt een rol in haar aantrekkingskracht. Tijdens een auto- of vliegvakantie kom je ongetwijfeld met beide aspecten in aanraking. Natuur, dat houd ik stranden in, vaak niet erg grote, maar rustige stranden in baaien en kreken. 

Natuurliefhebbers kunnen echt genieten van de soms nog woeste landschappen op Corsica. Vaak ontdek je uitgestrekte bossen, steile rotsen, mooie watervallen, grotten, bijzondere panorama’s en hier en daar zelfs warmwaterbaden. De grote afwisseling aan landschappen en de gevarieerde begroeiing inspireren veel bezoekers tot een trektocht over het eiland. 

Tussen al dat fraais van de natuur biedt Corsica ook veel aangename dorpjes waar het leuk pauzeren is. Daar vind je ook de restaurants waar allerhande lekkers uit de lokale keuken verkrijgbaar is.  De basis voor die keuken wordt gevormd door drie belangrijke ingrediënten: varkensvlees, kaas en wijn. Voeg daar nog wat lokale kruiden aan toe en je zit gebeiteld voor heerlijke maaltijden.

Bezienswaardigheden

Verspreid in de rijke Corsicaanse natuur liggen een aantal steden, met goede hotels, die een prima uitvalsbasis vormen om het eiland te verkennen. Natuurlijk kan je ook daar in talloze restaurants terecht om te proeven van de heerlijke lokale keuken.

In de hoofdstad Ajaccio, die slechts zestigduizend inwoners telt, lijkt Napoeon nog steeds een grote held te zijn, zo vaak duikt hij op in het straatbeeld. Je wordt uitgebreid geïnformeerd over de man in het Musée National de la Maison Bonaparte, maar hij duikt bijvoorbeeld ook op in het Musée Fesch, dat toch vooral een overzicht wil geven van de Italiaanse schilderkunst door de eeuwen heen. De kathedraal is niet toegankelijk, maar de winkeltjes met artisanale producten en de uitnodigende terrasjes zullen je ook wel aanspreken. In en vlakbij de stad zijn er enkele mooie zandstranden, zodat je een verblijf echt afwisselend kan maken. Niet zodanig ver van de stad reikt de Monte Rotonde ten hemel, een flinke knaap met een hoogte van 2622 m.

Ook in Bastia, de tweede stad van het eiland, is de natuur vlakbij, onder meer in de vorm van een fraaie rotsachtige kust. In het stadscentrum wachten onder meer de citadel, een heerlijke zondagmarkt op de Place du Marché en een aangename voetgangerszone met veel cafés en restaurants.

Bonifacio is behoorlijk rijk aan oudere gebouwen, allemaal gelegen in het oude stadsgedeelte (Haute Ville). De kathedraal, met haar vele bouwstijlen, is het belangrijkste gebouw. In de omgeving van de jachthaven kan je terecht in talrijke cafés en restaurants en heb je zicht op de rondvaartboten die de kalkrotsen in de omgeving verkennen.  De mooiste uitzichten over de stad heb je van op de Escalier du roi d’Aragon.

Veel stranden, winkels, restaurants en discotheken maken van Porto-Vecchio een echte toeristenplek, niet meteen de plaats waar de Corsicaanse eigenheid hoogtij viert. Over Calvi kan ongeveer hetzelfde gezegd worden, al is daar een mooie citadel met nauwe steegjes er omheen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info