Corte op Corsica. Betoverende landschappen in de omgeving

Verborgen kapellen in kleine dorpen

Toen de Romeinen in het jaar 259 voor Christus het binnenland van Corsica veroverden bouwden ze meteen een fort op een strategisch gelegen plaats die later zou uitgroeien tot de stad Corte. In de omgeving liggen bergtoppen en heuvels, met daartussen nog relatief onbewoonde dalen. Niet alleen inzake natuur maar ook op gastronomisch vlak is deze regio gekend, vooral omwille van zijn varkensvlees en diverse kazen. Lees meer

  • Gastronomisch is deze regio gekend
  • Beluister lokale traditionele muziek
  • Bezoek kapellen verborgen in kleine dorpjes
  • In Corte vind je ook het gletsjermeer
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ongetwijfeld het belangrijkste bouwwerk van de stad is de citadel. Die was er al in de 13de eeuw en werd herhaalde malen bezet door overheersers. Toch is deze citadel ook een symbool van de onafhankelijkheidsstrijd van de Corsicanen, vooral sinds hier de eerste universiteit van het eiland gesticht werd. Vlakbij, in vroegere gebouwen van het Vreemdelingenlegioen is het “Musée de la Corse” ondergebracht. In dit museum zijn talrijke herinneringen aan het verleden van het eiland tentoongesteld.

Interessant is een bezoek aan de cellen waar je de lokale traditionele muziek kan beluisteren. De belangrijkste figuur uit het verleden van de stad is ongetwijfeld Jean-Pierre Gaffori, die in de 18de eeuw Corsica bevrijdde van de bezetters uit Genua. Tijdens een wandeling door de stad bemerk je ongetwijfeld zijn standbeeld, zijn geboortehuis en de kogelgaten veroorzaakt door de Genuezen. Zijn dappere echtgenote Faustina wordt eveneens geëerd.

Het gebied oostelijk en noordoostelijk van Corte is een aanrader voor zowel liefhebbers van natuur als kunst. In deze regio’s (Bozo en Castagniccia) met kronkelende wegen tussen heuvels, langs rivierdalen en door kloven liggen een aantal fraaie kapellen verborgen in de kleine dorpjes. Nog dieper het binnenland in liggen een aantal deels beboste bergen, zoals de Monte Rotondo en de Capo Chiostro, van meer dan tweeduizend meter hoog die de bezoeker adembenemende uitzichten voorschotelen.

Eveneens in de omgeving van Corte tref je ook het gletsjermeer "Lac du Capitellu" en de zeer mooie "Gorges de la Restonica". Een eind zuidelijk van de stad ligt het gebied van "Fium’ Orbo", genoemd naar de rivier met dezelfde naam. Onderweg tussen dorpjes waar het lijkt of de tijd stilstond rijd je door een ruig landschap, soms betoverend mooi.

Reviews en beoordelingen Corte

Heb je zelf tips of opmerkingen over Corte? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info