Ajaccio: vaak Napoleon

Prachtige natuur in de omgeving

Ajaccio is de hoofdstad van het eiland, bezit de belangrijkste luchthaven en is ook een havenstad. Met zo'n 60.000 inwoners is het ook de grootste stad van Corsica. Als je door de mooie straten flaneert, zal je merken dat velen verwijzen naar Napoleon. Hij werd hier in Ajaccio geboren en heeft de stad uitgebouwd tot hoofdstad van Corsica, ten koste van Bastia. Lees meer

  • Bezoek zeker het Musée Fesch
  • Wandel ook langs een paar kleinere musea
  • Slenter langs winkeltjes en ateliers
  • Les Îles Sanguinaires
  • Schildpaddencentrum A. Cupulatta
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De belangrijkste bezienswaardigheden staan dan ook in het teken van Napoleon. Zijn geboortehuis ("Musée National de la Maison Bonaparte") is nu een museum. Ook in het stadhuis zal je een prachtige zaal vinden met herinneringen aan deze historische figuur ("Musée Napleonien").

Hou je van schilderkunst? Dan moet je zeker het "Musée Fesch" bezoeken. Dit is het meest waardevolle museum van het eiland omdat het je een totaalbeeld geeft van de Italiaanse schilderkunst, met onder meer werken van Botticelli, Titiaan en Caravaggio. Daarnaast hangen er in dit museum ook werken van schilders uit Vlaanderen en Nederland, zoals: Govaert Flink, Paul Brill, Nicolas Berchem, David de Coninck en Jan Miel. Ook in dit museum is er ruimte gemaakt voor Napoleon: in de kelder kan je schilderijen, beeldhouwwerken en andere beeltenissen van hem bekijken.

Een wandeling door de stad brengt je ook langs nog een paar kleinere musea, de citadel en de kathedraal (Notre-Dame de la Miséricorde). De citadel, gebouwd in de 16de eeuw, is niet te bezoeken. Je moet tevreden zijn met een zicht op de buitenzijde... Wellicht zullen het de winkeltjes en ateliers zijn die je meeste aandacht opeisen. Voor boetieks en winkeltjes met artisanale producten is Rue Cardinal Fesch een goede keuze. Op de Boulevard du Roi Jérôme en omgeving is er elke ochtend een markt, waar je onder meer diverse streekproducten vindt (kaas, varkensvlees, paté, honing, likeur, enz …) ’s Namiddags zijn de restaurants makkelijker bereikbaar: hoog tijd voor een pastis.

Ajaccio bezit ook een paar zandstranden, maar de mooiste liggen op de weg naar Les Îles Sanguinaires. Aan het “Pointe de la Parat” heb je een prachtig uitzicht op deze eilanden met hun opvallend rode kleur. Je kunt deze prachtige route afleggen met de auto of per boot: www.naveva.com. Porticcio is evenwel de badplaats bij uitstek: www.porticcio-corsica.com. De voorbije jaren zijn er behoorlijk wat hotels en appartementen gebouwd. Ook 's avonds is er de nodige animatie.

Verblijf je in de omgeving van Ajaccio, bezoek dan ook zeker het schildpaddencentrum A. Cupulatta. Het is een van de grootste van Europa en bezit meer dan 100 soorten: www.acupulatta.com.

De mooiste natuurplekjes van Corsica liggen op een boogscheut van Ajaccio. Via de N193 kom je terecht in het hooggebergte, met als top de Monte Rotonde (2622 m). Een ander mooi natuurgebied is gelegen tussen Ajaccio en Calvi: Golfe de Porto. Je vindt er de mooiste Corsicaanse kust, bergengtes, “calanches” (rode kliffen) en prachtige rotsen.

Reviews en beoordelingen Ajaccio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ajaccio? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info