Bonifacio: met middeleeuwse oude stad

Opvallende landtong met kalkrotsen

Bonifacio is de meest zuidelijk gelegen stad van Corsica. Onmiddellijk zal je de prachtige landtong opvallen met de hoge kalkrotsen. Daaronder zijn er grotten gevormd die je per boot kan bezoeken. Meteen heb je van op de rondvaartboten een mooi zicht op deze landtong. Boven op die kalkrotsen ligt de middeleeuwse oude stad. Ze werd in het jaar 828 gesticht door Bonifacio, markies van Toscane, toen die op thuisreis was van een veldtocht in Afrika. Totaal verscholen in de inham heeft de jachthaven een veilig onderkomen gevonden. Op de bijhorende boulevard liggen tal van cafeetjes en restaurants. Het meest karakteristieke beeld van de stad wordt gevormd door het “Bastion de l’Etendard” uit de 16de eeuw, die er hoog boven uit torent. Lees meer

  • Schitterende landtong met hoge kalkrotsen
  • Wandel over de trappen van Montée Rastello
  • Geniet van een prachtig uitzicht
  • 187 treden voor een uniek panorama
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Het meest complexe gebouw van Bonifacio is wellicht de kathedraal toegewijd aan Sainte-Marie Majeure. De ongeveer honderd jaar die nodig waren om deze kerk te bouwen leidde al tot de aanwezigheid van verschillende bouwstijlen: zowel gotiek, barok evenals elementen uit Aragon. Binnen staat een sarcofaag uit de tijd van de Romeinen met erboven een tabernakel uit de 15de eeuw. Merkwaardig is dat de kathedraal gebouwd werd boven een cisterne (die nu gebruikt wordt als conferentieruimte).

Alle bezienswaardige gebouwen en kerken bevinden zich in de oude stad (Haute Ville) op de landtong. Een pittoreske wandeling naar de oude stad is die over de trappen van de “Montée Rastello”. Op het einde van de landtong vind je ook een kerkhof voor zeelui (in het gebied Bosco). Je kunt er genieten van een mooi uitzicht. In het centrum bemerk je een aquarium, kerken, mooie pleintjes en straatjes. Er is zelfs een trap (Escalier du roi d'Aragon) die je tot bij het water brengt. Alhoewel er entreegeld te betalen is en er 187 treden zijn, is het een unieke belevenis omwille van de schitterende panorama's.

Tussen Bonifacio en het een eind zuidelijker gelegen Sardinië ligt het “Parc Marin de Bonifacio”, een internationaal zeereservaat, indertijd opgericht door de Franse en Italiaanse autoriteiten. Diep in het water huizen onder meer zeeanemonen en kreeften, maar ook rode koraal. Omwille van de stevige wind is het gebied erg geliefd bij zeilers. Bovendien kunnen ze genieten van schitterende uitzichten op de beide kusten.

Verblijf je in het zuiden van Corsica? Dan mag Bonifacio dus zeker niet op je bezoeklijstje ontbreken.

Reviews en beoordelingen Bonifacio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bonifacio? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info