Saint-Cirq-Lalopie: gerestaureerd middeleeuws stadje

Kleine gezellige straatjes

St-Cirq-Lapopie is een middeleeuws stadje dat prachtig gerestaureerd werd. Het is een volledig geklasseerd dorpje bovenop een falaise en met een uitzonderlijk uitzicht. Je vindt er nog kleine gezellige straatjes met oude huizen. Voor het mooiste vergezicht moet je wandelen tot aan de restanten van het kasteel. Er is ook een klein museum over de geschiedenis van het dorp (Maison du Patrimoine). Lees meer

  • Gezellige straatjes met oude huizen
  • Je mist niets als je tot beneden wandelt
  • Dan krijg je mooie panorama's
  • Daal vervolgens af tot aan de stadspoort
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Op het dorpsplein is de toeristische dienst gehuisvest. Daar kan je een gratis plannetje in het Nederlands ophalen met heel wat informatie over de individuele huizen. De meeste bieden nu onderdak aan een kunstenaar of een kunstgalerij. Het "Musée Rignault" zal je zeker opvallen want daar zijn er in de zomer tijdelijke tentoonstellingen rond hedendaagse kunst. Meestal staan er een paar kunstwerken buiten. Er is maar één lange straat, waar ter hoogte van het nieuwe kasteel tot aan het dorpsplein een paralel wandelpad loopt. Je kan dus niets missen als je tot helemaal beneden wandelt. Keer dan terug naar je parking via de rijbaan, want dan krijg je mooie panorama's!

Praktisch

Er zijn drie parkings in Saint-Cirq-Lapopie. De eerste is gratis (in 2013)  en is niet zo ver af van het stadje. Je wandelt dan binnen via de stadspoort. Spectaculairder is de tweede en duurste parking (4 euro/dag in 2013) die je onmiddellijk in het hart van het stadje brengt. De bovenste parking is 1 euro goedkoper en op de wandelweg erheen krijg je nog een extra panorama. Sowieso is er altijd veel klimwerk mee gemoeid. Is er een reiziger aan boord die moeite heeft met klimmen, rij dan naar parking 2. Daar is er plaats om je voertuig even te stoppen voor in- en uitstappen. Parkeer dan je voertuig op parking 2 (zeer steil naar omhoog). Wandel dan eerst boven tot aan het kasteel en de kerk, weinig hoogteverschil, en daal vervolgens af tot aan de stadspoort. Degene die best kan klimmen haalt de auto van parking 2 en komt dan aan de stadspoort de andere passagiers oppikken. Zo kan iedereen genieten van dit uitzonderlijk stadje!

Meer info: www.saint-cirqlapopie.com

Reviews en beoordelingen Saint-Cirq-Lapopie

Heb je zelf tips of opmerkingen over Saint-Cirq-Lapopie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info