Macerata, schoonheid hoog op een heuvel

Kerken en paleizen getuigen van veel aanzien uit het verleden in Macerata

Macerata ligt op een heuvel in de gelijknamige provincie, zowat centraal in de regio de Marche. Wat weinigen weten is dat Macerata één van de oudste universiteitssteden is van Italië. Reeds in 1290 werden er colleges gegeven. Je zal er vandaag ook nog studenten zien rondlopen, maar daarvoor komen de toeristen niet naar Macerata. Lees meer

Je hoeft niet lang te zoeken om een kerk binnen te treden in Macerata.
 • 8-daagse wijntour in Toscane en De Marken

  8-daagse wijntour in Toscane en De Marken

  Eerst verblijf je in de Toscaanse wijnregio Chianti in een B&B nabij Arezzo, vervolgens verblijf je in de Marken in hotel 3*. Verblijf incl. half pension en bezoek aan wijnkelder met degustatie.
  va. € 525 - Boek nu
 • Bekijk Macerata eerst vanop afstand
 • Nader dan tot de kern van de schoonheden
 • Struin rond op het Piazza della Liberta
 • Je zal er een paar kerken moeten uitkiezen
 • Iedereen wil de sfeer opsnuiven van het Sferisterio  
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Zijn er kerken in Macerata?

En of! De stad onderhield altijd nauwe banden met Rome, het zal meegespeeld hebben in het bouwen van zoveel kerken in Macerata. De basiliek Santa Maria della Misericordia bevindt zich net naast de kathedraal San Giuliano op het Piazza San Vincenzo Maria Strambi. Op het Piazza Vittorio Veneto staat de Chiesa San Giovanni. Verder nog de Santa Maria della Porta (Via Santa Maria della Porta), de Santa Maria delle Vergini (Via Pancalducci), Chiesa San Filippo Neri (Via Santa Maria della Porta), Santo Stefano (Via Fonte Maggiore), Santo San Giorgio (Piazza XXX april).

Sferisterio, waarom wil iedereen dit gezien hebben?

Het is dé trekpleister van Macerata. Het is een voormalig sportstadion dat omgebouwd is tot een openluchttheater (1829). De akoestiek wordt er  uitzonderlijk genoemd. Er worden nog heel wat opvoeringen gebracht tijdens de zomermaanden. De eerste opera vond plaats in 1921.

Andere bezienswaardigheden

Het Piazza della Liberta vormt het centrale plein van de oude stadskern. Je vindt er al een paar bezienswaardigheden die Macerata op de cultuurkaart zetten. De opera Teatro Lauro Rossi (1774), de Torre Civica (klokkentoren met het astronomische uurwerk) die voltooid werd halfweg 17de eeuw, het stadhuis (met de 5 spitsbogen, de Loggia dei Mercanti (aanvang 16de eeuw), het Palazzo della Prefettura (vroegere residentie van pauselijke legaten, nu zit de politie er gestationeerd) en de Chiesa di San Paolo Apostolo.

Ga  je op het Piazza della Libertà met de kerk in de rug, rechtdoor in de Corso Giacomo Matteotti (hou de loggia aan je rechterhand), dan kom je aan je verderop rechts bij het renaissance Palazzo dei Diamanti met de schubachtige voorgevel.

Een ander paleis de moeite om zien, is het Museo Palazzo Ricci. Kunst uit Italië vanaf 1900. www.palazzoricci.it  Het Palazzo Buonaccorsi (begin 18de eeuw) getuigt van een magnifieke uitstraling. 

Reviews en beoordelingen Macerata

Heb je zelf tips of opmerkingen over Macerata? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info