Nog meer bezienswaardigheden in de Marche

Bezoek een renaissance kasteel, daal af in grotten, zoek Romeinse sporen

Goed 15 km buiten de stad Pesaro kan je het imposante renaissancekasteel Gradara bezoeken. Een mooi voorbeeld hoe in de 13de-14de eeuw een kasteel werd gebouwd. Hier heerste de familie de Malatesta tijdens de middeleeuwen. Maar dit kasteel was ook de locatie waar een liefdeshistorie faliekant afliep. Lees meer

Mocht je echt niks willen missen, dan moet je zeker ook deze bezoekjes doen.
 • 8-daagse wijntour in Toscane en De Marken

  8-daagse wijntour in Toscane en De Marken

  Eerst verblijf je in de Toscaanse wijnregio Chianti in een B&B nabij Arezzo, vervolgens verblijf je in de Marken in hotel 3*. Verblijf incl. half pension en bezoek aan wijnkelder met degustatie.
  va. € 525 - Boek nu
 • Tips voor nog meer bezoekjes in de Marche
 • Ga een grottencomplex in (al 10 miljoen gingen je voor) 
 • Zoek de Romeinse sporen in Fano
 • Lees waar Dante de mosterd haalde voor 'Divina Commedia'
 • Bezoek het indrukwekkende kasteel Gradara
 • Geniet van Sant'Angelo in Vado, een verborgen parel  
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Toen Gianni Malatesta er de hertog was, had zijn broer Paolo een oogje laten vallen op Gianni’s vrouw, Francesca da Rimini. In een jaloerse bui zou Gianni beiden hebben vermoord.De dichter Dante verwerkte het droevig eindigend liefdesverhaal in zijn ‘Divina Commedia’.

Fano

Fano staat bekend als een Romeinse stad. Je vindt hier dus flink wat overblijfselen uit die tijd zoals de Poort van Augustus die dik twintig eeuwen oud is. Zij biedt nog steeds toegang tot de historische stadskern. Ook het stratenpatroon stamt nog uit die tijd, althans de hoofdstraten. Ook in Fano kreeg de familie de Malatesta het voor het zeggen. Sporen van hun invloed vind je in het Fortezza Malatestiana, vandaag een pinacotheek. In de kerk bevinden zich de praalgraven van enkele telgen van de invloedrijke familie.

Grotten Frasassi

Die werden pas in 1948 ontdekt. Het is een grottencomplex van ruim 13 km. Inmiddels passeerden al meer dan 10 miljoen bezoekers. Een voorsmaakje op www.frasassi.com

Sant'Angelo in Vado

Het zou jammer zijn mochten we niet het kleine maar prachtige Sant’Angelo in Vado wat extra aandacht schenken. Op een kleine 30 km van Urbino (ten westen) ligt daar een verborgen parel in de Marken aan de rivier de Metauro. Nauwelijks 70 km² groot maar wat een weelde aan historische gebouwen!

Sant’Angelo in Vado staat werkelijk volgebouwd met kerken (8 stuks). Sommige dateren uit de 15de eeuw zoals de Chiesa di San Filippo met een schitterende koepel en schilderijen van o.a. Francesco Mancini. De Chiesa di Santa Caterina delle Bastarde bezit prachtig stucwerk, altaarstukken, schilderijen. Je vindt in dit stadje nog tal van mooie paleizen, stemmige pleintjes, enkele musea. Mis het stadhuis (het Palazzo Fagnani) niet op het Piazza Umberto. 

Aan de overzijde van de Metauro bevindt zich het Museo Civico en het klooster Santa Maria Extra Muros (14de eeuw), tevens het archeologisch museum en een kunstgalerij. Hier hangt o.a. werk van de gebroeders Zuccari, beide kunstschilders zijn geboren in deze stad. 

Net buiten de historische kern ligt de Domus del Mito, een archeologische site waar op een oppervlakte van 1000 m² prachtige mozaïekvloeren te bewonderen zijn van een Romeinse villa. Deze moeten dateren uit de 1ste eeuw n.C. 

En nog ...

Ook in de omliggende dorpjes ontdek je goed verborgen pareltjes van schoonheid: een kerk, abdij, pleintje, een kasteel, een museum, een romeins goed bewaard theater, enz. Ze liggen niet ver van de genoemde steden. Bezoek bv.  Mombaroccio, San Lorenzo in Campo en vele andere.

Reviews en beoordelingen Nog meer Marche

Heb je zelf tips of opmerkingen over Nog meer Marche? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info