Pesaro, historische kern vlak aan het water

Stap in Pesaro uit een kerk recht het zeewater in

Pesaro is een badplaats waar componist Rossini geboren werd. In augustus houdt men er het Rossini opera festival. Het operagebouw Teatro Rossini vind je op het Piazza Lazzarini. Dat er rijkere badgasten naar Pesaro kwamen is nog altijd af te lezen uit de mooie villa’s die werden gebouwd toen het badtoerisme op gang kwam. Pesaro beschikt over een zandstrand van zowat 8 kilometer. De oude historische kern ligt er amper enkele honderden meters vandaan.  Lees meer

Je vindt in Pesaro een gevarieerd aanbod om er een aantal aangename uren door te maken.
 • 8-daagse wijntour in Toscane en De Marken

  8-daagse wijntour in Toscane en De Marken

  Eerst verblijf je in de Toscaanse wijnregio Chianti in een B&B nabij Arezzo, vervolgens verblijf je in de Marken in hotel 3*. Verblijf incl. half pension en bezoek aan wijnkelder met degustatie.
  va. € 525 - Boek nu
 • Bezoek de geboortestad van componist Rossini
 • Combineer cultuur en strandtoerisme
 • Vind alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar
 • Geniet van het mooie op het Piazza del Popolo
 • Mis de Palla bol van Pesaro niet 
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Alle bezienswaardigheden liggen op een zakdoek groot bij elkaar. Centraal op het Piazza del Popolo staat een fontein met met de marmeren omkleding. Je herkent een tritonfiguur en zeepaarden. Het plein is omringd door statige gebouwen, het Palazzo Ducale ondermeer uit de 15de eeuw. In de twee volgende eeuwen volgden al aanpassingen naar de wensen van de nieuwe bewoners. 

Ook het keramiekmuseum is een bezoek waard. Je leert er meer over de keramiekindustrie die er floreerde vanaf de 15de tot zowat de 19de eeuw. In hetzelfde gebouw van dit Musei Civici (het Palazzo Tosche Mosca) is ook een pinacoteca gehuisvest met daarin waardevolle schilderijen.

In het verlengde van het plein ligt het geboortehuis van Rossini (Via Rossini). Ernaast staat de kathedraal (Santa Maria Assunta), van buitenaf een weinig opvallende gevel. Onder de vloer van de kathedraal zijn nog oud christelijke vondsten te zien, namelijk twee mozaïekvloeren daterend uit 4de eeuw.

Van het klooster Convento Servi Di Maria kan je de Santa Maria delle Grazie bezoeken, is romaans van oorsprong maar werd verbouwd tussen de 14de en 18de eeuw. Bijzondere aandacht verdient het portaal dat een gotische aanblik heeft.
   
Enkele meters verder staat het Rocca Costanza degli Sforza. Dit laatste biedt een eenvoudig concept met vier ronde hoektorens rond een centrale binnenplaats. 

De Palla van Pesaro is een opmerkelijke opengemaakte bronzen bol in een ronde vijver. Je vindt hem op het Piazzale della Libertà en dat ligt al helemaal tegen de zee aan.

Reviews en beoordelingen Pesaro

Heb je zelf tips of opmerkingen over Pesaro? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info