Weekendje weg in Zeeland? Ontdek alle bezienswaardigheden

Kom de troeven van Zeeland ontdekken en zijn band met water

De eeuwenlange strijd tussen mens en water resulteerde in het Zeeland dat we vandaag kennen met zijn dijken, de vlakke landschappen, de eilanden die vaak geen eilanden meer zijn, zijn mooie stranden, de aangename stadjes en rustige dorpen en niet te vergeten het vele water, dat ten slotte toch éénderde van de oppervlakte van de provincie uitmaakt. Naast het water zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden om te fietsen of te wandelen. Van zuid naar noord in Zeeland trekken we eerst door Zeeuws-Vlaanderen, vervolgens door Walcheren, nadien zijn de Bevelanden aan de beurt en we sluiten af op Schouwen-Duiveland.  Lees meer

  • Lees over de strijd tussen mens en water
  • Ontdek de Vlaamse en Zeeuwse kenmerken
  • Maak kennis met de toeristische troeven van alle regio's
  • Rondwandelen in gezellige stadjes en dorpjes
  • Overal is er het water dat bepalend blijft

Gratis reisgids Zeeland?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €10

Zeeland en de verbondenheid met de zee

Geprangd tussen de Westerschelde en Vlaanderen ligt het stukje Nederland dat we kennen als Zeeuws-Vlaanderen. Zoals de naam laat uitschijnen hebben het gebied en de mensen die er wonen zowel wat Zeeuwse als wat Vlaamse karakteristieken. Wanneer je de nauwelijks zichtbare grens oversteekt in de ene of de andere richting zijn het vooral de huizen die aangeven dat je blijkbaar toch in een andere regio bent beland.

Walcheren beschikt over een brede waaier aan toeristische mogelijkheden en voorzieningen. Elk van de drie grote gemeenten (Vlissingen, Middelburg en Veere) van het gewezen eiland beschikt over belangrijke maar verscheiden toeristische troeven. Tussen de relatief kleine stedelijke kernen fleuren tal van dorpjes het landschap op.

De Bevelanden hadden net als Schouwen-Duiveland (en de rest van Zeeland) in het verleden vaak te af te rekenen met water onder de vorm van stormvloeden. Vandaag hebben ze de aanwezigheid van water in hun voordeel omgebogen tot een toeristische trekpleister van belang. Beide voormalige eilanden voegen daar elk op eigen wijze ook nog een scheut geschiedenis en gastronomie aan toe om het de gasten helemaal naar de zin te maken.

Reviews en beoordelingen vakantie Zeeland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zeeland? Plaats je beoordeling

Snelof 21 juli 2022

Zeer duidelijke beschrijving, mooie bezienswaardigheden, euroreizen blijft voor mij top bij het uitstippelen v wandelingen of fietsroutes

Marc 14 april 2022

Goede verzorgde gids met vele tips voor fietsers en autorondritten. Als wandelaar bleef ik een beetje op mijn honger zitten.

Heidi 11 januari 2020

Heel interessante website. Duidelijke plannen van wandelingen gevonden. Leuke tips om te doen in de buurt. We hebben een aangename tijd beleefd in zeeland door de website. Bedankt !

Beatrijs De Laender 25 juli 2017

Zeeland was een heel leuke trip, jullie wandeling door Middelburg top, maar wij zijn altijd héél tevreden over jullie informatie, hebben al een volgende reisroute gekozen ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info