Bezoek aan de Koninklijke Serres van Laken

Ontdek de prachtige planten- en bloemenpracht op het Koninklijk Domein in Laken

De Koninklijke Serres van Laken zijn zoals ieder jaar in het voorjaar geopend voor het publiek. Voorzie ongeveer anderhalf uur bezoek, maar hou ook rekening dat je soms opgehouden zal worden in smalle gangen. Het parcours dat je zal afleggen bedraagt meer dan 1 kilometer, het zijn dus heus geen kleine serres. Het is eveneens uniek omdat je nu de hoofdingang van het kasteel neemt tot op nog geen honderd meter van het bordes waar de koning zijn gasten ontvangt.  Lees meer

Een unieke ervaring voor een kleine inkomprijs.
 • Wandel tot net voor het bordes van het Koninklijk Paleis
 • Geniet van een ongekende bloemenpracht
 • Ontdek de prachtige architectuur van de serres
 • Bezoek ook het atelier van Koningin Elisabeth
 • Open van 21 april 2018 tot 11 mei 2018
 • Toegang: € 2,50 per persoon (gratis -18 j.)
 • Meer informatie op Monarchie.be
Meer informatie

Praktisch

 • De toegang is via het erehekken van het Kasteel van Laken (Koninklijke Parklaan). 
 • Parking: Vorstenhuislaan (rechtover het Kasteel van Laken).
 • De snelste reisweg met het openbaar vervoer is vanaf het treinstation Brussel Noord. Daar neem je bus 230 tot aan het Koninklijk Paleis waar deze bus een halte heeft.
 • Er werd een parcours uitgestippeld dat je ook buiten de serres brengt, waar je een zicht hebt op een deel van het park van het kasteel. Behalve de serres zal je ook het atelier van Koningin Elisabeth kunnen bezoeken. 
 • Meer informatie over openingsdagen en -uren: Monarchie.be

Over de Koninklijke Serres

 De Koninklijke Serres zijn constructies van metaal en glas, met lange gaanderijen die als overdekte straten het terrein doorsnijden. Sommige planten en bloemen die je er aantreft zijn uiterst zeldzaam en waardevol.

De serres zijn een ontwerp uit 1873 van de bekende architect Alphonse Balat, de leermeester van de internationaal gereputeerde Victor Horta. Het serrecomplex is een exponent van de tijdsgeest: op het einde van de 19e eeuw werden de nieuwste bouwtechnieken gecombineerd met ‘nieuwe' materialen als glas en metaal. De indrukwekkende glazen stolp is een monumentale echo van het paleis, dat een paar honderd meter lager op de Lakense heuvels pronkt.

Het duurde twintig jaar voor Alphonse Balat klaar was met zijn werk en ondertussen vergaarden de tuiniers van koning Leopold II de meest zeldzame bloemen en bomen van over heel de wereld. Tijdens de bloeiperiode worden de serres opengesteld en kan iedereen komen meegenieten van de betoverende kleuren en bedwelmende parfums.

Reviews en beoordelingen Serres van Laken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Serres van Laken? Plaats je beoordeling

surgeloose3 mei 2017

De koninklijke serres bezocht. Echt de moeite om te bezoeken. Nadien kort de grote markt bezocht. Gaan zeker nog terug als we meer tijd hebben

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info