Brussel: Stadswandeling centrum

Van de Grote Markt naar Jeanneke Pis

Met deze route wandelen we door het centrum van Brussel en langs zijn hoogtepunten. Deze wandeling toont je heel wat historische gebouwen en laat je ook genieten van de culinaire geneugten. Uiteraard starten we op de Grote Markt met het stadhuis, we gaan even langs bij Manneke Pis en steken daarna door naar de Beurs van Brussel, Opera, kathedraal en parlement. Wandelen even door het groen en komen dan langs het werkpaleis van de koning. Via het mooie Koningsplein wandelen langs het Egmontpaleis naar het Justitiepaleis en keren dan op onze stappen terug. Dan komen we langs een paar bekende musea: Museum voor Schone Kunsten, het recente Magrittemuseum, Paleis voor Schone Kunsten, Muziekmuseum ... Via de Kunstberg gaat het dan naar de eerste overdekte winkelgalerij, de bekende restaurantstraat en tenslotte Jeanneke Pis ...

 • Brussel 3 dagen hotel 4* incl. 1 diner

  Brussel 3 dagen hotel 4* incl. 1 diner

  Verblijf in Hotel Leopold Brussels 4* gelegen in de Europese wijk. Inclusief 2x ontbijtbuffet, chocolaatjes op de kamer, 1x 3 gangendiner (Brasseriemenu) in de Brasserie Leopold, 1x bierdegustatie met aperitiefhapjes.
  va. € 159 - Boek nu
 • Verken het centrum van Brussel
 • Start op de Grote Markt
 • Ga even langs Manneke Pis
 • Je komt langs de opera, de kathedraal en het parlement
 • Ook de musea vergeten we niet
 • Sluit de wandeling af bij Jeanneke Pis
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Brussel-centrum op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling centrum? Plaats je beoordeling

M. Heuts4 april 2019

Van manneke pis tot jeanneke pis: Het was weer een toppertje. Mooie routes door verschillende delen van Brussel, heel verrassend met veel informatie over de verschillende gebouwen. Hebben de route nog niet afgemaakt, dus moeten nog een keer terug.

Carine Verdickt19 maart 2019

leuke gids.

Bas17 januari 2019

Prima beknopte reisgids zonder poespas.

Eddy Declercq30 december 2018

Perfecte en goed gedetailleerde route.

Vinciane Hoebeke2 november 2018

De wandeling vonden we te lang om te doen op een halve dag dus hebben we ongeveer de helft geskipt (zoals Marollen en die kant van de wandeling hebben we niet gedaan). De inhoud was zeker ok maar ik had soms een klein beetje moeite om de route juist te volgen. Voor de rest prima!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info