Brussel: Stadswandeling centrum

Van de Grote Markt naar Jeanneke Pis

Met deze route wandelen we door het centrum van Brussel en langs zijn hoogtepunten. Deze wandeling toont je heel wat historische gebouwen en laat je ook genieten van de culinaire geneugten. Uiteraard starten we op de Grote Markt met het stadhuis, we gaan even langs bij Manneke Pis en steken daarna door naar de Beurs van Brussel, Opera, kathedraal en parlement. Wandelen even door het groen en komen dan langs het werkpaleis van de koning. Via het mooie Koningsplein wandelen langs het Egmontpaleis naar het Justitiepaleis en keren dan op onze stappen terug. Dan komen we langs een paar bekende musea: Museum voor Schone Kunsten, het recente Magrittemuseum, Paleis voor Schone Kunsten, Muziekmuseum ... Via de Kunstberg gaat het dan naar de eerste overdekte winkelgalerij, de bekende restaurantstraat en tenslotte Jeanneke Pis ...

  • Verken het centrum van Brussel
  • Start op de Grote Markt
  • Ga even langs Manneke Pis
  • Je komt langs de opera, de kathedraal en het parlement
  • Ook de musea vergeten we niet
  • Sluit de wandeling af bij Jeanneke Pis
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 8,5

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Brussel-centrum op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling centrum? Plaats je beoordeling

Helen7 maart 2024

Stadswandelingen van Geert zijn altijd prima. Goede beschrijving en langs de hoogtepunten van (in dit geval) Brussel. Wij maken er graag gebruik van!

Viv24 juli 2023

Een zeer praktische stadswandeling van Brussel, qua route en qua informatie. Vooral voor mensen die de stad voor de eerste keer bezoeken of er weinig van kennen. De wandeling geeft een goed algemeen beeld weer van de bekendste plaatsen en is vrij goed te volgen Ook opsplitsen kan makkelijk worden gedaan Ik heb deze wandeling daarom ook aanbevolen en aangevraagd voor iemand die met een paar vrienden op eigen houtje het centrum wou verkennen. Zelf gids zijnde in Brussel vind ik de route helder en duidelijk genoeg voor die gelegenheid.

Jeannette4 april 2023

Zoals steeds is jullie reisgids vol interessante tips en uitleg. Goed uitgestippelde wandeling. Jammer dat er slechts één wandeling is van 10 km, dit is wat lang. Kortere tours zouden interessant zijn geweest.

Bart28 februari 2023

Zoals gewoonlijk "PRACHTIG en OK"

Chris14 november 2022

Heel interessante en verrassende wandeling. Heel wat variatie en duidelijke uitleg.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info