Waar woont de koning? Koninklijk Paleis in Laken

Politieke beslissingen worden vaak in Stuyvenberg genomen

Het Koninklijk Paleis in Laken is nu bewoond door koning Filip na de dood van Koning Boudewijn. In tegenstelling tot dat van Brussel is dit een residentieel paleis, het Paleis van Brussel is een werkpaleis. Het Paleis van Laken dateert nog van voor de onafhankelijkheid van België. Het gebouw werd echter voor een belangrijk deel verwoest bij een brand op het einde van de 19de eeuw. Na de restauratie is het uitgebreid. Dit paleis is niet te bezoeken. Lees meer

  • Koninklijk residentieel Paleis
  • Park van Laken
  • Belvedère, woonst van Albert II en Paola
  • Domein Stuyvenberg voor gewichtige beslissingen 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 8,5

In het park van Laken bevinden zich het Paleis Belvedère en het Monument Leopold I. Dit monument is gebouwd in opdracht van Koning Leopold II samen met het Park van Laken. Van ver lijkt het een kapel maar het huisvest het beeld van Leopold I. Het Paleis Belvedère is niet zichtbaar voor het publiek en is de residentie van de Koning Albert II. Het is een gezellig kleinschalig paleis.

Domein Stuyvenberg

Het kasteel van Stuyvenberg komt regelmatig in het nieuws als oord voor onderhandelingen van regeringen of waar er zware politieke beslissingen genomen worden. Het is geliefd bij politici omdat het verschillende uitgangen heeft en dan is het extra moeilijk werken voor de journalisten om elke uitgang te bewaken. Tot halfweg vorige eeuw was het de residentie van leden van het koninklijk huis. Zo hebben Leopold III en Astrid hier als prins en prinses gewoond samen met hun kinderen.

Reviews en beoordelingen Laken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Laken? Plaats je beoordeling

Erik2 december 2020

Ik heb in 1965 (ofwel januari 1966), wacht gestaan tweede gidsen (toen gelegen te Euskirchen/Duitsland), erewacht gestaan aan het koninklijk paleis in Laken, is dat ondertussen afgeschaft ?.

vermoesen18 januari 2017

Prima! Zeer bruikbaar; fijn dat het gratis was! Ik heb er plezier aan beleefd!

Anja26 november 2015

Een hele mooi en uitgebreide reisgids van Brussel

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info