De indrukwekkende Dom van Firenze moet je gezien hebben

De kathedraal van Firzenze is de op drie na grootste kathedraal van Europa

Een bezoek aan de Duomo tijdens je citytrip Firenze kan je uitsplitsen in vier delen: de Dom, het Baptisterium, het museum en de losstaande 82 meter hoge campanile toren. Van op de Campanile heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Om hier van te kunnen genieten zal je eerst wel de 463 treden moeten beklimmen. Maar laten we eerst nog even op de begane grond blijven en kijken wat daar te zien is.  Lees meer

De Duomo is een religieuze topbezienswaardigheid in Firenze.
  • Geniet van de schoonheid van de Dom
  • Bewonder de fresco’s van het Laatste Avondmaal
  • Geniet van het uitzicht vanop de Campanile 
  • Bekijk eens die deuren van het Baptisterium 
  • Museo dell'Opera toont topwerken met o.a. de Pièta van Michelangelo   
Gratis reisgids downloaden

Het Baptisterium 

De doopkapel, het 'Baptisterium van Firenze', werd gebouwd in de 11e eeuw. Binnenin kan je genieten van een mooi interieur, maar wat het meest in het oog springt zijn de bronzen deuren. Deze deuren zijn versierd met taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament en zijn ontworpen door Ghiberti en Andrea Pisano. Het Baptisterium is ouder dan de Duomo.

De Dom, met zijn magnifieke koepel 

De kathedraal werd in de 15e eeuw gebouwd en is rijkelijk versierd. De koepel domineert het stadsbeeld en bestaat uit meer dan 4 miljoen bakstenen. Brunelleschi heeft met zijn koepel een hoogte van 91 meter en een breedte van 45,5 meter bereikt. Hij heeft met zijn herontdekking van het perspectief voor een ware revolutie gezorgd... niet alleen wat betreft de bouwkunst, maar bijvoorbeeld ook voor de schilderkunst.

Het Dom Museum 

In de kathedraal kan je tegenwoordig nog steeds veel pracht en praal zien, maar de echte kunstwerken zijn naar het Dom Museum verhuisd. Hier kan je onder meer de wereldberoemde Pièta van Michelangelo en de Maria Magdalena van Donatello aanschouwen.

Website: www.duomofirenze.it

Reviews en beoordelingen Dom (Duomo)

Heb je zelf tips of opmerkingen over Firenze: bezoek aan de Dom? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info