Ponte Vecchio en het Palazzo Vecchio Firenze

Een brug en een paleis met dezelfde naam Vecchio, absolute toppers van Firenze

De originele Ponte Vecchio, een absolute bezienswaardigheid tijdens je citytrip Firenze, werd gemaakt van hout en verbindt de beide oevers van de rivier de Arno. De houten brug uit de 14e eeuw werd vervangen door de huidige stenen versie. De Ponte Vecchio bood van bij het begin plaats aan winkels die als het ware aan de brug van Firenze vasthingen. Leerlooiers, slagers en visboeren maakten lange dagen. Afval werd rechtstreeks in de Arno gegooid. Lees meer

Op het eind van de brug vind je het eeuwenoud en nog steeds gebruikte afsluitsysteem van de winkel.
  • Stap over de bekende Ponte Vecchio
  • Struin langs beide oevers van de Arno
  • Geniet van 'n terrasje op Piazza della Signoria 
  • Bezoek het Palazzo Vecchio Firenze
  • Bewonder er de indrukwekkende kunstcollectie
Gratis reisgids downloaden

De allesoverheersende stank die dit met zich meebracht, was teveel voor Cosimo I en hij besloot dat er alleen nog maar zilver- en goudsmeden hun beroep op de Ponte Vecchio mochten uitoefenen. Dat is tot vandaag nog steeds zo. Kijk op het einde van de brug bij de laatste winkel zowel links als rechts hoe de etalageramen nog steeds worden afgesloten volgens het oude systeem. 

Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio werd vroeger 'Palazzo della Signoria' genoemd omdat het ligt aan het bekendste plein van de stad, het Piazza Della Signoria. Het Palazzo werd gebouwd tussen 1298 en 1314. Voordat je het Palazzo Vecchio bezoekt, kan je genieten op één van de vele terrasjes die het plein rijk is.

Palazzo Vecchio werd bewoond door de familie De Medici. De machtige familie bezat naast diverse stadspaleizen ook verschillende banken. 

Vandaag de dag kan je in het Palazzo Vecchio de kunstcollectie zien, die deze rijke familie in de loop van de jaren vergaarde. Naast een ingerichte kamer zie je er indrukwekkende schilderijen, beeldhouwwerken en fresco’s uit de renaissance periode. Het meest opvallende detail van Palazzo Vecchio van buiten af is natuurlijk de 94 meter hoge toren. De David die je er ziet staan, is een kopij.  

Reviews en beoordelingen Ponte Vecchio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Firenze: Ponte Vecchio & Palazzo Vecchio? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info