Bezoek de Galleria degli Uffizi en Galleria dell'Accademia Firenze

Firenze bezit met het Uffizi museum een enorme collectie schilderijen en sculpturen

Tijdens je citytrip Firenze breng je natuurlijk een bezoek aan het Uffizi museum, één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Firenze. De Galleria degli Uffizi wordt dagelijks door bijzonder veel mensen bezocht. Het is aanbevolen om vooraf al je ticktet online aan te kopen en dan nog moet je veel geduld tonen bij het aanschuiven in de rij. Veel medebezoekers lezen een boek of maken een praatje met elkaar om de wachttijd zo plezierig mogelijk door te brengen. In de zomermaanden is de Galleria degli Uffizi in Firenze geopend tot 22.00 uur. Lees meer

Bereid je bezoek goed voor en lees daarom onze bruikbare tips.
 • Bezoek het belangrijke kunstmuseum in Firenze
 • Plan je bezoek en selecteer uit 44 zalen
 • Zie er het allerbeste van Italiaanse schilder- en beeldhouwkunst
 • Werken van de allergrootste meesters
 • Sculpturen en Vlaamse wandtapijten in Galleria dell' Accademia
 • Lees onze tips om je bezoek voor te bereiden 
Gratis reisgids downloaden

Galleria degli Uffizi 

De Galleria degli Uffizi bevindt zich in het Palazzo degli Uffizi, een mooi stadspaleis dat tussen 1560 en 1580 werd gebouwd om de regering te huisvesten.

De familie de Medici schonk een groot gedeelte van de collectie in 1743 aan de stad. Voorwaarde was dat de collectie Firenze nooit zou verlaten. Tot de collectie behoren enkele van de meest bekende schilderijen van Italië, waaronder de portretten van de Hertog en Hertogin van Urbino door Piero della Francesco en de Geboorte van Venus door Sandro Botticelli.

Het is onmogelijk om alle 44 zalen van de Galleria degli Uffizi in Firenze te bezoeken. Bepaal vooraf welke werken je graag wil zien en plan je bezoek grondig. We geven je hier een paar hoogtepunten.

 • de Geboorte van Venus van Botticelli
 • de Aanbidding van Leonardo da Vinci 
 • de Heilige Familie van Michelangelo 
 • Venus van Titiaan 
 • Bacchus van Caravaggio 

Website: www.uffizi.firenze.it

Galleria dell' Accademia

De Galleria dell’ Accademia was vroeger een kunstacademie in Firenze en de Galleria is tegenwoordig vooral bekend om de beroemde sculpturen van onder meer Michelangelo, zoals 'de Gevangenen' en uiteraard 'David'. David staat op een speciaal ontworpen tribune en werd in 1873 vanaf het Piazza della Signoria overgebracht naar de Galleria dell’ Accademia. Je ziet hier ook bijzondere Vlaamse wandtapijten en werken van Boticelli.

Reviews en beoordelingen Uffizi en Accademia

Heb je zelf tips of opmerkingen over Firenze: Galleria degli Uffizi en meer? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info