Citytrip Firenze: dé bezienswaardigheden van Toscane

Firenze is één groot openluchtmuseum, ideaal om tijdens een citytrip te bezoeken

De meest bekende attracties van Firenze zijn de wereldberoemde Ponte Vecchio, de Dom en het Uffizi-museum. Treed tijdens je citytrip Firenze in de voetsporen van tot de verbeelding sprekende kunstenaars als Dante Alighieri, Donatello, Galileo Galilei, Michelangelo en Leonardo da Vinci. In opdracht van de machtige familie De Medici, die de regio Toscane ruim 300 jaar bestuurde, werden er tal van adembenemende kunstwerken vervaardigd.

Je kan de meeste van deze werken nog altijd bekijken in Firenze en ver daarbuiten. Lees meer

Firenze is een stad waar je keer op keer terug kan keren zonder alles te hebben gezien. Je staat er meerdere malen per dag op een brug over de rivier de Arno waarbij het uitzicht, de sfeer en het licht telkens anders zijn.
  • Maak foto’s bij de beroemde Ponte Vecchio
  • Bezoek het Piazza Della Signoria plein
  • Geniet van luxe boetieks en Italiaanse espresso
  • Laat je verrassen in één van de vele trattorias
  • Ontdek de charme van de rivier de Arno

Gratis reisgids Firenze?

Gratis reisgids downloaden

Maak een stadswandeling en waan jezelf tijdens je citytrip Firenze een prins of prinses bij een bezoek aan bijvoorbeeld Palazzo Pitti of Palazzo Medici-Riccardi. Vergaap jezelf aan de prachtige plafondschilderingen. Vervolg je wandeling naar wellicht de meest bekende Dom ter wereld. Beklim de Dom, naar het ontwerp van Brunelleschi en geniet, eenmaal boven, van een adembenemend uitzicht over Firenze.

Als je aan het wandelen bent door de stad passeer je ontelbare smalle steegjes, kleine kapelletjes, grote en kleine pleinen. Steek de rivier de Arno over via de Ponte Vecchio en je ziet de geschiedenis van de brug en de stad tot leven komen. Sta zeker even stil in het midden van de brug en vergeet de wereld om je heen. Proef van de stad in de vele restaurantjes, cafés en nog échte familie trattorias. Je citytrip Firenze is ook een culinaire ontdekkingsreis.

Reviews en beoordelingen citytrip Firenze

Heb je zelf tips of opmerkingen over Firenze? Plaats je beoordeling

Carl en Ann 16 mei 2022

Mooie wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Firenze. De lange lus via Forte Belvedere naar Piazza Michelangelo is een aanrader.

Swinnen Solange 13 januari 2018

De wandelroutes zijn prima beschreven. Wij zijn er alleszins een heel stuk mee in de goede richting. Het gaat ons zeker helpen op ons tripje binnenkort. Heel veel dank !

Ignace vincke 27 augustus 2017

Heel volledige gids. Met vooral de uitgetekende wandeling als pluspunt. We kijken er naar uit om er mee aan de slag te gaan!

Hans & Lucy 25 mei 2017

Zoals naar goede gewoonte een heel goede samenstelling, die gegarandeerd in ons bestand blijft voor inde toekomst een reis naar italie.

Lut Beerden 8 april 2017

duidelijk omschreven gids met alle bezienswaardigheden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info