Citytrip Istanbul? Ontdek alle bezienswaardigheden

Kies voor een citytrip in deze unieke wereldstad

Istanbul is een echte wereldstad en neemt een wel heel aparte plaats in dat rijtje. Als enige stad ter wereld ligt een deel in Europa en een ander in Azië. De Bosporus vormt de natuurlijke verbinding, ruim 30 km,  tussen de twee werelddelen. Een andere waterweg, de Gouden Hoorn (een inham van 7 km lang), en enkele bruggen verbinden dan weer het historische centrum met daarin de meeste bezienswaardigheden en het modernere gedeelte van de stad op het Europese grondgebied. En het is de enige stad in de wereld die een dominante rol speelde als hoofdstad van tegelijk de christelijke en islamitische godsdienst. Lees meer

Istanbul verrast je als aangename, moderne stad met heel wat bezienswaardigheden en haar prachtige ligging langs de Bosporus.
  • Istanbul, stad in twee werelddelen
  • Smeltkroes van cultuur en godsdiensten
  • Cultureel, economisch, toeristisch centrum
  • Alle belangrijkste bezienswaardigheden
  • Groot en divers shoppingaanbod

Gratis reisgids Istanbul?

Gratis reisgids downloaden

Op onze wandelroute zal je aan de hand van monumenten een duidelijker beeld krijgen van wie, wat en wanneer deed en zo mede de fundamenten legde voor wat Istanbul heden is. Istanbul is niet langer de hoofdstad van Turkije (nu Ankara) maar beslist wel nog het economische, culturele en toeristische hart van het land. Het is ook qua populatie de grootste stad van het land met liefst 14 miljoen inwoners (cijfers 2014).  Een ongemeen boeiende stad waarin je nergens anders zo een directe getuige bent van de smeltkroes van culturen en godsdiensten.

Je komt in elk geval langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul. De wandelroute brengt je in de wijk Sultanahmet waar op wandelafstand de Blauwe Moskee, de Aya Sofia en het Topkapi Paleis zich bevinden. Maar ook kom je langs een aantal bijzondere plaatsen zoals een indrukmakend ondergronds waterreservoir, kan je even uitblazen in een groot park (Gülhane Park). Uiteraard vergeten we het shoppinggedeelte niet en daarom nemen we je mee naar de Egyptische Bazaar, vooral gekend voor zijn eindeloos assortiment kruiden en de Grote Bazaar die zijn naam waardig is: groot en zeer divers.

Reviews en beoordelingen citytrip Istanbul

Heb je zelf tips of opmerkingen over Istanbul: een boeiende smeltkroes? Plaats je beoordeling

BRACKMAN INGRID 3 november 2019

handig en overzichtelijk

Pantaleon Vanderaa 27 maart 2018

DANKZIJ JULLIE INLICHTINGEN HEB IK AAN EEN PAAR FANTASTISCHE EXCURSIES DEEL KUNNEN NEMEN. bedankt voor de goede tips.

Jacques lapeire 4 maart 2018

Gids ziet er klaar en duidelijk uit. Interessante tips. Bezoek aan Istanbul is gepland maar nog niet zeker.

De Valkeneer Inge 16 oktober 2016

De bezienswaardigheden qua moskees, vind ik te talrijk. Waarom niet een dagje of tenminste een halve dag shopping inlassen in één van de talrijke & gigantische shoppingmalls die Istanbul rijk is. Echt de moeite waard en zie je dingen die je nergens anders in Europa kan verkrijgen. Voor de rest, prima uitleg en leuk dat er ook wat geschiedenis tussen zit :-)

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info