Yerebatan Cisterne: ondergronds waterreservoir

Muziek en verlichting zorgen voor onvergetelijk bezoek

Tussen de Hippodroom en de Aya Sofia bevindt zich de toegang tot een groots ondergronds waterreservoir, de Yerebatan Cisterne. Een opslagplaats voor ongeveer 80 000 m³ water. Water dat werd aangevoerd via een aquaduct vanuit de bergen. Zeker is dat dit niet het enige reservoir was in het toenmalige Constantinopel, maar van die andere zijn amper overblijfselen  bewaard gebleven. Lees meer

 • Alle promoties Istanbul 4 dagen

  Alle promoties Istanbul 4 dagen

  Onze promoties Istanbul brengen je naar het hartje van de stad met voorstellen in hotels 3* en 4* inclusief ontbijt. Ook promoties met vlucht inclusief vanaf Brussel (Turkish Airlines). Ook extra's inbegrepen.
  va. € 189 - Boek nu
 • Ondergronds waterreservoir
 • Voorziening van drinkwater
 • Indrukwekkende ruimte
 • Sfeerrijk bezoek met verlichting en muziek
Gratis reisgids downloaden

De Yerebatan Cisterne is gebouwd in opdracht van keizer Justinianus in de 6de eeuw (Byzantijnse periode). Het reservoir voorzag zijn paleis en de omliggende gebouwen van drinkwater. Er zijn paden aangelegd boven het water. Je loopt hier eigenlijk onder de voormalige Hippodroom. Indrukwekkend sowieso, want de ruimte is 9 m hoog en meet 143 bij 65 meter. Bovendien geven de 336 zuilen de omgeving een aanblik als van een ondergrondse basiliek. De muziek, in combinatie met de verlichting, zorgen voor een onvergetelijk bezoek.

Reviews en beoordelingen Cisterne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Yerebatan Cisterne: ondergronds waterreservoir? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info