Andere bezienswaardigheden Istanbul: musea

Van mozaïekvloer tot tapijten

Istanbul telt behalve de musea die we hieronder toelichten uiteraard een groot aantal andere bezienswaardigheden. Daarvoor verwijzen we graag naar andere pagina's.

Museum voor Turkse- en Islamitische Kunst

Het Museum voor Turkse- en Islamitische Kunst, tegenover de Blauwe Moskee, stamt uit de 16de eeuw. Het wordt ook wel het Paleis van Ibrahim Pasa genoemd.  Ooit behoorde het luxueuze woonhuis toe aan Ibrahim Pasa, de schoonbroer van sultan Süleyman de Grote. De collectie bevat naast manuscripten mooi keramiek- en  houtsnijwerk, sculpturen, glas en klederdrachten uit de 7de tot de 19de eeuw. In één van de zalen bevinden zich Turkse tapijten die tot de mooiste van de wereld mogen gerekend worden. Tijdens onze laatste verkenning (november 2014) was het museum gesloten voor renovatiewerken. Lees meer

 • Alle promoties Istanbul 4 dagen

  Alle promoties Istanbul 4 dagen

  Onze promoties Istanbul brengen je naar het hartje van de stad met voorstellen in hotels 3* en 4* inclusief ontbijt. Ook promoties met vlucht inclusief vanaf Brussel (Turkish Airlines). Ook extra's inbegrepen.
  va. € 189 - Boek nu
 • Museum voor Turkse- en Islamitische Kunst:
 • manuscripten, keramiek- en houtsnijwerk,
 • klederdrachten, tapijten ...
 • Mozaïek Musem: mozaïekvloeren
Gratis reisgids downloaden

Mozaïek Museum

Buiten het museum zie je fragmenten van de architectuur van enkele keizerlijke appartementen. Binnen bijzonder fraaie mozaïekvloeren met daarop afbeeldingen van landschappen, jachtscènes. Zij zouden dateren uit de regeerperiode van de Byzantijnse keizer Justinianus (527-565 n. Chr.).

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Istanbul? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info