Mons weet waarom het Doudou blijft eren

Jaarlijkse folklore Unesco-Werelderfgoed

De Ducasse de Mons is een eeuwenoud folkloristisch feest waar jaarlijks op de eerste zondag na Pinksteren heel wat kijklustigen op afkomen. Het feest van Doudou, zo genoemd in de volksmond naar een lied dat tijdens de feestelijkheden wordt gespeeld, is sinds 2005 erkend als Unesco-Werelderfgoed. Het schrijn met de relieken van Sint-Waldetrudis, de stichtster en beschermheilige van de stad, worden dan in een optocht met een gouden praalwagen meegevoerd.

Aan het einde van de processie moet de kasseihelling van St-Waldetrudis  (max. hellingsgraad 20%) naast de stiftskerk bedwongen worden. Lukt het niet om in één keer de koets naar de top te duwen, zal mogelijks onheil over de stad komen. Vandaar de traditie dat vele inwoners meehelpen de kar naar boven te duwen. Lees meer

  •  
  • Traditioneel folklorefeest
  • Erkend als Unesco-Werelderfgoed
  • Relieken van Sint-Waldetrudis
  • Ludieke strijd tussen Lumeçon en Sint Joris
  • Musée du Doudou
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

En er is het jaarlijks weerkerende Lumeçon, het gevecht van de heilige Sint Joris, symbool van het goede en de draak, symbool van het kwade waar de toeschouwers ook al een bepalende rol spelen.

In hartje centrum opent het gloednieuwe Musée du Doudou in de Tuin van de Burgemeester (achter het stadhuis) haar deuren. Je zal er alle verwante aspecten van dit jaarlijks terugkerend volksfeest van Doudou kunnen ontdekken.

Meer info op www.museedudoudou.mons.be

Reviews en beoordelingen Doudou

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mons weet waarom het Doudou blijft eren? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info