Mons staat culinair hoog aangeschreven

Grasduin in gratis restaurantgidsje

Culinair genieten staat hoog aangeschreven in Mons. Bij de toeristische dienst van Mons kan je een boekje gratis afhalen 'Guide des restaurants' maar niet alle zaken zijn hierin opgenomen. Of je kan het downloaden op www.2015entreprises.eu

We zijn een paar locaties gaan testen tijdens onze verkenningen. Eten hangt veel af van persoonlijke smaken. Wat wij graag lusten is daarom niet voor iedereen zo. Onze voorstellen zijn daarom geheel vrijblijvend en hopelijk zijn de restaurants nog niet dicht wanneer je dit leest. Lees meer

  • Mons verwent de lekkerbekken
  • Gratis boekje met restaurants
  • Van huiselijk tot 18de-eeuws kader 
  • Speciale varkenskoteletten
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Vooreerst willen we je meegeven dat de specialiteit varkenskoteletten zijn. Dat gerecht noemt 'Rôti de porc à l'berdouille'. Die koteletten worden eerst gewoon gebakken en daarna krijgen ze hun typische behandeling: koken met o.m. witte wijn en crème fraîche, dan o.m. augurken en mosterd toevoegen om vervolgens af te werken met dragon en kervel. Geef toe, niet een alledaagse manier.

L'Art des Mets

Rue des Clercs 9 - https://www.artdesmetsmons.be 

Puur toevallig en door een leuk geprijsde lunch kwamen we hier terecht. Opvallend, we werden niet als toeristen behandeld. Heel vriendelijk, een huiselijk interieur, fijne gerechten met oog voor detail en wijn. Gesloten op zondagavond en op maandag.

La Petite Couscoussière

Rue des Clercs 7 - www.lapetitecouscoussiere.be

Ligt pal naast het vorige en is een Tunesisch restaurant. Je kan op z'n Europees Couscous eten aan democratische prijzen. Je kan er ook Tajine eten maar dan moet je wel ten laatste de avond voordien besteld hebben. Onze collega was heel tevreden over het lamsvlees (Côtes d'Agneau). Open 7 op 7.

Le Bistronomiquement Belge

Dit is een brasserie gelegen tussen de Grote Markt en de kerk St-Elisabeth. Typisch interieur en typische gerechten wat je van een brasserie mag verwachten. Heel lekker, normale prijzen, kortom er wachten je geen grote verrassingen. Let wel, op zondag en maandag gesloten.

Le Salon des lumières

Rue du Miroir 23 - www.salondeslumieres.com

Dit is een buitenbeentje en ideaal voor als je iemand wil verrassen. Voor alle duidelijkheid, het is een restaurant want van op de straat zou je het niet direct zo zien. Het is zo bijzonder omwille van zijn 18de-eeuwse interieur. Zijn gerechten zijn uitermate verzorgd en ook heel lekker. Je kan er ook terecht in de namiddag voor een pannekoek. Het heeft een ietwat hogere prijsklasse en jij beslist of het dat waard is. Reserveren is noodzakelijk. Op maandag en dinsdag gesloten.

  •  

Reviews en beoordelingen Gastronomie

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mons staat culinair hoog aangeschreven ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info