Citytrip Mons (Bergen) bezoeken? Alle bezienswaardigheden

Extra in de kijker door Mons 2015

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvangers van Mons zijn het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met ons wandeltraject door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtspunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie. Opnieuw een veelzijdig wandeltraject in een stad die extra in de kijker staat in 2015. Dan is Mons immers Culturele Hoofdstad van Europa en is het 125 jaar geleden dat de bekende schilder Van Gogh is overleden. Lees meer

Bergen heeft al lang niet meer het grauwe uitzicht dat veel mensen voor de ogen houden. Het wordt in 2015 terecht uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad en wij vertellen je waarom.
  •  
  • Stadhuis en belfort blikvangers
  • Mons 2015, Europese culturele hoofdstad
  • Oude stadskern verkeersarm
  • Infoborden ook Nederlandstalig

Gratis reisgids Mons - Bergen?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Infoborden bij bezienswaardigheden

Als Nederlandstalige hoef je hier niets aan informatie te missen. Bij elke bezienswaardigheid staat er een infobord waar je in het Frans, Nederlands en Engels meer informatie krijgt. In de beschrijving zullen wij vele malen verwijzen naar deze borden voor diepgaandere informatie of om bepaalde vragen op te lossen. Ook bij de Dienst voor Toerisme (naast het stadhuis op de Grote Markt) kan je de brochures krijgen in het Nederlands. Alleen als het om gedetailleerde informatie gaat is het niet steeds in het Nederlands verkrijgbaar.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Mons - Bergen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mons - Bergen: verrassend veelzijdig? Plaats je beoordeling

Deraedt Sonia 14 juli 2024

Een fantastische mooie wandeling. Heel leerrijk. De stad te ontdekken op een leuke manier

Hilde 2 september 2021

Fijne wandeling door Mons met een goede gids in de hand. Jullie gids was heel duidelijk met een goede wegbeschrijving, goede beschrijving van wat er te zien valt, plus enkele leuke extra's.

Dirk 6 december 2020

Leuk en interessant dat op een kleine oppervlakte zo dikwijls de aandacht getrokken kan worden op art déco - mooi bewaard gebleven! Even leuk om onderweg dan nog spontaan wat achtergrondinformatie te krijgen van een lokale bewoner :)

Tom 13 september 2020

Overzichtelijk en praktisch. Geen ellenlange teksten en mooie wandeling (goed van afstand).

Kirsten 17 juli 2020

We hebben zelf een wandeling uitgestippeld op basis van de beschrijving van de tips en de tijdstippen van de gereserveerde musea. Het was een fijn om op basis van de beknopte maar toch interessante beschrijving zelf keuzes te maken voor de eigen route.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info