Citytrip Mons (Bergen) bezoeken? Alle bezienswaardigheden

Extra in de kijker door Mons 2015

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvangers van Mons zijn het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met ons wandeltraject door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtspunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie. Opnieuw een veelzijdig wandeltraject in een stad die extra in de kijker staat in 2015. Dan is Mons immers Culturele Hoofdstad van Europa en is het 125 jaar geleden dat de bekende schilder Van Gogh is overleden. Lees meer

Bergen heeft al lang niet meer het grauwe uitzicht dat veel mensen voor de ogen houden. Het wordt in 2015 terecht uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad en wij vertellen je waarom.
  •  
  • Stadhuis en belfort blikvangers
  • Mons 2015, Europese culturele hoofdstad
  • Oude stadskern verkeersarm
  • Infoborden ook Nederlandstalig

Gratis reisgids Mons - Bergen?

Gratis reisgids downloaden

Infoborden bij bezienswaardigheden

Als Nederlandstalige hoef je hier niets aan informatie te missen. Bij elke bezienswaardigheid staat er een infobord waar je in het Frans, Nederlands en Engels meer informatie krijgt. In de beschrijving zullen wij vele malen verwijzen naar deze borden voor diepgaandere informatie of om bepaalde vragen op te lossen. Ook bij de Dienst voor Toerisme (naast het stadhuis op de Grote Markt) kan je de brochures krijgen in het Nederlands. Alleen als het om gedetailleerde informatie gaat is het niet steeds in het Nederlands verkrijgbaar.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Mons - Bergen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mons - Bergen: verrassend veelzijdig? Plaats je beoordeling

Deboeck Myriam 18 januari 2018

Heel verrassende uitstap geweest. Heel veel aan de wandeling gehad dankzij de uitleg. Echt van genoten, mooie STAD. Zijn onze volgende uitstap al aan het voorbereiden met euroreizen!

William 12 november 2017

Leuke wandeling, niet te lang, toch een groot stuk van Mons gezien. Interessante uitleg bij de bezienswaardigheden.

Vanmaele Guido 25 oktober 2017

Prachtige stadswandeling. Bergen was een verrassing voor ons.

Lian 14 oktober 2017

Heel fijne gids,.maar geef de voorkeur aan papieren versie. Heb me aardig kunnen oriënteren nog geen keuze kunnen maken.

Hilde peters 10 oktober 2017

Was een zeer mooie wandeling met duidelijke beschrijving van wat er te zien was. Zijn straatjes ingegaan waar we anders niet zouden ingedraaid zijn.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info