Citytrip Mons (Bergen) bezoeken? Alle bezienswaardigheden

Extra in de kijker door Mons 2015

Mons of Bergen is er al lang in geslaagd om door een ringweg rond de oude stadskern het centrum verkeersarm te maken. Blikvangers van Mons zijn het stadhuis en het Belfort. Dat laatste is trouwens Unesco Werelderfgoed en zopas gerestaureerd. Met ons wandeltraject door Mons brengen we je langs smalle steegjes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, door groene parken, naar prachtige uitzichtspunten, winkelstraten en heerlijke gastronomie. Opnieuw een veelzijdig wandeltraject in een stad die extra in de kijker staat in 2015. Dan is Mons immers Culturele Hoofdstad van Europa en is het 125 jaar geleden dat de bekende schilder Van Gogh is overleden. Lees meer

Bergen heeft al lang niet meer het grauwe uitzicht dat veel mensen voor de ogen houden. Het wordt in 2015 terecht uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad en wij vertellen je waarom.
  •  
  • Stadhuis en belfort blikvangers
  • Mons 2015, Europese culturele hoofdstad
  • Oude stadskern verkeersarm
  • Infoborden ook Nederlandstalig

Gratis reisgids Mons - Bergen?

Gratis reisgids downloaden

Infoborden bij bezienswaardigheden

Als Nederlandstalige hoef je hier niets aan informatie te missen. Bij elke bezienswaardigheid staat er een infobord waar je in het Frans, Nederlands en Engels meer informatie krijgt. In de beschrijving zullen wij vele malen verwijzen naar deze borden voor diepgaandere informatie of om bepaalde vragen op te lossen. Ook bij de Dienst voor Toerisme (naast het stadhuis op de Grote Markt) kan je de brochures krijgen in het Nederlands. Alleen als het om gedetailleerde informatie gaat is het niet steeds in het Nederlands verkrijgbaar.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Mons - Bergen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mons - Bergen: verrassend veelzijdig? Plaats je beoordeling

Kirsten 17 juli 2020

We hebben zelf een wandeling uitgestippeld op basis van de beschrijving van de tips en de tijdstippen van de gereserveerde musea. Het was een fijn om op basis van de beknopte maar toch interessante beschrijving zelf keuzes te maken voor de eigen route.

Linda Galle 15 juli 2020

Alles gevonden wat we nodig hadden om Mons te ontdekken. Wij vertrouwen altijd op euroreizen.be en nog nooit slechte ervaringen gehad. Gewoon top ....

Paul Goethals 12 november 2019

Perfect parcours gevonden in de gids... En nauwgezet gevolgd.

Frank Van Essche 30 oktober 2019

Interessante, overzichtelijke én praktische gids van Mons.

Heike 18 oktober 2019

Door deze gids hebben we mooie stukjes van Mons gezien, wat we zelf niet zouden vinden. Het vinden van deze gids op internet heeft ons er van overtuigd om een tussenstop te maken in Mons. Minpuntje vond ik het startpunt, moeilijk te vinden in eerste instantie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info