Musea in Sevilla: een overzicht

Museo de Bellas Artes, Museo Arqueologico, de schat van El Carambolo, ...

Als je maar één museum kunt bezoeken tijdens je citytrip Sevilla dan moet je het "Museo de Bellas Artes" aandoen, tenminste als je interesse gaat naar Spaanse schilderkunst. Natuurlijk zijn er ook andere kunstvormen aanwezig maar dit museum is gekend voor zijn totaal overzicht van Spaanse meesters vanaf de middeleeuwen tot de vorige eeuw. Lees meer

  • Top van Spaanse schilderskunst hangt in Sevilla
  • Kom meer te weten hoe men vroeger leefde in Museum voor Volkskunde
  • Archeologisch Museum behandelt drie tijdsperioden
  • Bewonder de roemrijke schat van El Carambolo
Gratis reisgids downloaden

Museo de Artes y Costumbres populares

In het Museum voor Volkskunde of Museo de Artes y Costumbres populares kom je te weten hoe de mensen hier vroeger leefden en werkten, aan de hand van gebruiksvoorwerpen en schilderijen.

Museo Arqueologico

Het Archeologisch museum of Museo Arqueologico is ingedeeld in drie tijdperioden. De kelderverdieping omvat de oudste en ook meest belangrijke periode, dan volgt de Romeinse periode en ook van tijdens de Moorse aanwezigheid zijn er diverse voorwerpen tentoongesteld.

Dit museum geldt als één van de belangrijkste van Spanje door de schat van El Carambolo (ca. 600 jaar voor Christus). Deze vondst, met onder meer sieraden, toont aan dat Sevilla al zeer vroeg bewoond werd door een volk met hoge ontwikkeling.

Reviews en beoordelingen Musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sevilla: diverse vooraanstaande musea ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info