Citytrip Sevilla? Info en bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids en bezoek de geboortestad van de flamenco

Sevilla is een stad met vele boeiende en interessante gezichten. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, hun 530 jaar lange aanwezigheid is nu nog zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. Maar de christenen bouwden ook nog extra kerken en kloosters om hun aanwezigheid te benadrukken. De kathedraal van Sevilla is de grootste kerk van Spanje en vormt samen met het Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zuid-Spaanse stad.  Lees meer

Het Real Alcazar zal een onvergetelijke indruk nalaten. Voorzie minstens een halve dag en huur een audioguide om niets te missen.
  • Bezoek de kathedraal
  • Genieten op de Spaanse Plaats
  • Ontdek het Réal Alcazar
  • Leer het échte Flamenco
  • Download onze stadswandeling

Gratis reisgids Sevilla?

Gratis reisgids downloaden

Velen herinneren zich Sevilla nog als de plaats van de Wereldtentoonstelling van 1992. Maar het is van de Expo van 1929 dat er nu nog prachtige tuinen en gebouwen te zien zijn. De Spaanse Plaats is hierbij het centraal punt en maakt deel uit van de mooiste tuin van deze stad: Parque Maria Luisa. Sevilla is ook de geboorteplaats van de Flamenco. Deze muziek en dans van de zigeuners werd hier geïntroduceerd in de 15de eeuw. Een bezoek aan een Tablaos moet je zeker op je programma zetten.

Sevilla heeft een zeer rijk cultureel verleden, dit zal je merken aan de vele musea en weelderige gebouwen. Dit heeft het voor een groot deel te danken aan de levensader van de stad, de rivier Guadalquivir. Tot in de 19de eeuw kwamen grote zeeschepen hier aanmeren. Ze dreven vooral handel met Amerika. Sevilla is nu nog één van de rijkste steden van het Spaanse zuiden en de hoofdstad van Andalusië. Hou je van cultuur, dan moet je deze stad gezien hebben. 

Reviews en beoordelingen citytrip Sevilla

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sevilla? Plaats je beoordeling

Ann Landuyt 30 oktober 2017

zeer handig - alle highlights zorgvuldig opgelijst en wandeling goed te volgen.

Hilde 11 september 2017

Bruikbare info

Rita 30 juli 2017

Altijd handig om een uitgewerkte reisgids van jullie te gebruiken. Altijd leuke wandelingen waarbij je nagenoeg alles passeert wat belangrijk/mooi/de moeite waard is. Super!

Van Hese C 16 maart 2017

Door de gids alles heel gemakkelijk gevonden en zo de mooiste en voornaamste dingen gezien. Spijtig dat het weer niet zo goed was maar dat kan natuurlijk niet op jouw rekening geschreven worden. Bedankt en groetjes.

Kristien Vanden Bossche 11 maart 2017

Met deze reisgids heeft men wel alle highlights van Sevilla gezien ! Top!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info