Citytrip Sevilla? Info en bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids en bezoek de geboortestad van de flamenco

Sevilla is een stad met vele boeiende en interessante gezichten. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, hun 530 jaar lange aanwezigheid is nu nog zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. Maar de christenen bouwden ook nog extra kerken en kloosters om hun aanwezigheid te benadrukken. De kathedraal van Sevilla is de grootste kerk van Spanje en vormt samen met het Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zuid-Spaanse stad.  Lees meer

Het Real Alcazar laat een onvergetelijke indruk na. Voorzie minstens een halve dag en huur een audioguide om niets te missen.
  • Leer deze boeiende stad in Andalusië door en door kennen
  • Doe onze stadswandeling Sevilla en mis niets
  • Genieten van de zon, de terrasjes en het 'Spaanse tempo'
  • Neem ook tijd voor de musea, bewonder de architectuur
  • Zin in flamenco, een stierengevecht, rondrit per koets?
  • Download onze stadswandeling en verken Sevilla op eigen tempo

Gratis reisgids Sevilla?

Gratis reisgids downloaden

Velen herinneren zich Sevilla nog als de plaats van de Wereldtentoonstelling van 1992. Maar het is van de Expo van 1929 dat er nu nog prachtige tuinen en gebouwen te zien zijn. De Spaanse Plaats is hierbij het centraal punt en maakt deel uit van de mooiste tuin van deze stad: Parque Maria Luisa. Sevilla is ook de geboorteplaats van de Flamenco. Deze muziek en dans van de zigeuners werd hier geïntroduceerd in de 15de eeuw. Een bezoek aan een Tablaos mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je citytrip in Sevilla.

Rijk cultureel verleden

Sevilla heeft een zeer rijk cultureel verleden, dit zal je merken aan de vele musea en weelderige gebouwen. Dit heeft het voor een groot deel te danken aan de levensader van de stad, de rivier Guadalquivir. Tot in de 19de eeuw kwamen grote zeeschepen hier aanmeren. Ze dreven vooral handel met Amerika. Sevilla is nu nog één van de rijkste steden van het Spaanse zuiden en de hoofdstad van Andalusië. Hou je van cultuur, dan moet je deze stad gezien hebben. Maar neem gerust tijd voor ontspanning en verdiende zalige rust. Laat je verwennen door Sevilla. 

Reviews en beoordelingen citytrip Sevilla

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sevilla? Plaats je beoordeling

Annita Praet 5 oktober 2023

super goeie gids !

Luc 14 maart 2023

Duidelijke uitleg van de wandeling

Jolanda 24 november 2022

Na een rondreis dor Andalusie met verbijf in Malaga, Granada, Cadiz, Cordoba, Jerez de la Frontera en het platteland bij Orgiva, vond ik Sevilla een zware afknapper. Wilde gillend weg. Druk, duur en vies. De dieselbussen vliegen je om de oren. Bij de historische gebouwen lijkt het wel een pretpark, zoveel toeristen. Ik ga nóóit meer hier naartoe.

Marlène Peeters 23 oktober 2021

Super goede gids! Er is zoveel te zien, onmogelijk op een paar dagen tijd. Ik heb dus de stad in drie delen verdeeld, elke dag een stadsdeel en het belangrijkste aangeduid om te bezoeken! Uitleg van de bezienswaardigheden is beknopt maar het belangrijkste staat erin. Prima!

Paul 12 maart 2019

reisgids ziet er goed uit. Gaan hem zeker gebruiken in juni wanneer wij naar Sevilla gaan. Is heel inspirerend en zorgt ervoor dat wij niets zullen missen van deze prachtige stad.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info