Citytrip Sevilla? Info en bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids en bezoek de geboortestad van de flamenco

Sevilla is een stad met vele boeiende en interessante gezichten. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, hun 530 jaar lange aanwezigheid is nu nog zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. Maar de christenen bouwden ook nog extra kerken en kloosters om hun aanwezigheid te benadrukken. De kathedraal van Sevilla is de grootste kerk van Spanje en vormt samen met het Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zuid-Spaanse stad.  Lees meer

Het Real Alcazar laat een onvergetelijke indruk na. Voorzie minstens een halve dag en huur een audioguide om niets te missen.
 • Sevilla 4 dagen hotel 4* incl. ontbijtbuffet

  Sevilla 4 dagen hotel 4* incl. ontbijtbuffet

  4-daagse Sevilla in het charmante boutique 4* hotel Casa Romana **** in het hart van de stad. Inclusief ontbijtbuffet en een drankje in de bar. Kleinschalig hotel met 26 kamers. Bepaalde periodes 4de nacht gratis.
  va. € 179 - Boek nu
 • Leer deze boeiende stad in Andalusië door en door kennen
 • Doe onze stadswandeling Sevilla en mis niets
 • Genieten van de zon, de terrasjes en het 'Spaanse tempo'
 • Neem ook tijd voor de musea, bewonder de architectuur
 • Zin in flamenco, een stierengevecht, rondrit per koets?
 • Download onze stadswandeling en verken Sevilla op eigen tempo

Gratis reisgids Sevilla?

Gratis reisgids downloaden

Velen herinneren zich Sevilla nog als de plaats van de Wereldtentoonstelling van 1992. Maar het is van de Expo van 1929 dat er nu nog prachtige tuinen en gebouwen te zien zijn. De Spaanse Plaats is hierbij het centraal punt en maakt deel uit van de mooiste tuin van deze stad: Parque Maria Luisa. Sevilla is ook de geboorteplaats van de Flamenco. Deze muziek en dans van de zigeuners werd hier geïntroduceerd in de 15de eeuw. Een bezoek aan een Tablaos mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je citytrip in Sevilla.

Rijk cultureel verleden

Sevilla heeft een zeer rijk cultureel verleden, dit zal je merken aan de vele musea en weelderige gebouwen. Dit heeft het voor een groot deel te danken aan de levensader van de stad, de rivier Guadalquivir. Tot in de 19de eeuw kwamen grote zeeschepen hier aanmeren. Ze dreven vooral handel met Amerika. Sevilla is nu nog één van de rijkste steden van het Spaanse zuiden en de hoofdstad van Andalusië. Hou je van cultuur, dan moet je deze stad gezien hebben. Maar neem gerust tijd voor ontspanning en verdiende zalige rust. Laat je verwennen door Sevilla. 

Reviews en beoordelingen citytrip Sevilla

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sevilla? Plaats je beoordeling

Nele 26 november 2018

Een goeie informatieve en leuke rondleiding met interessante tips!

Dieter 19 november 2018

We blijven steeds bij de gidsen van Euroreizen. Zeer compleet en praktisch voor elke citytrip, ook hier opnieuw voor Sevilla.

Steegen catharina 18 juni 2018

Zeer goeie uitleg,volledig je hebt niet meer nodig

Nancy Pauwels 8 maart 2018

Bedankt voor jullie uitgestippelde wandeling! Compacte informatie over de verschillende bezienswaardigheden, zeer mooie wandeling. TIP: Ik had vernomen dat bepaalde bezienswaardigheden op bepaalde dagen gratis te bezoeken waren, maar blijkbaar vanaf dit jaar kan je in een aantal locaties op maandag gratis terecht. Toch wel de moeite om hiermee rekening te houden want bijvoorbeeld een bezoek aan Casa de Pilatos kost al gauw 10 euro per persoon ... TIP:Je kan de wachtrijen aan het Alcazar vermijden door een gids te boeken, dan kan je via een zijrij binnen. Tijdens ons bezoek regende het pijpestelen en werden de tuinen niet opengesteld; we hebben wel de volle pot moeten betalen... niet echt klantvriendelijk... jammer. In de 4 dagen hebben we toch een zeer goed beeld gekregen van alle highlights die er te zien zijn in Sevilla, zeker de moeite! Muchas gracias!

Chantal 9 februari 2018

Super handige en leerrijke brochure. We hebben alle wandelingen gedaan. Een aanrader om te gaan eten op het Herculusplein in het restaurant MAHARETA. toffe en vriendelijke bediening en lekker eten aan een democratische prijs

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info