Rondreizen Andalusië fly & drive of hotels zonder vervoer

Grijp de kans om Andalusië goed te leren kennen met een rondreis.

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in Andalusië maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Heb je liever een voorstel zonder vlucht en huurauto? Geen probleem, noteer dit bij de opmerkingen en wij bezorgen je een offerte zonder transport.

Als je kiest voor een rondreis Andalusië weet je zeker dat je deze prachtige regio diep in het zuiden van Spanje optimaal zal kunnen verkennen. Alles wat Andalusië zo intens genietbaar maakt, zit immers vervat in al onze rondreizen die we voor  je uitwerkten. Het Alhambra in Granada? De Mezquita in Córdoba? Ronda op haar hoge rots? Málaga aan de Middellandse Zee, het warme prachtige Sevilla? Maar ook  kleinere stadjes zijn méér dan de moeite om te ontdekken, Antequera bv. Op de rondreizen Andalusië fly & drive bieden we ook de kans om in schitterende natuurgebieden te komen, een veilig aangelegd wandelpad langs een bergflank af te stappen, diverse musea binnen te gaan, kerken, forten van binnen te zien en er is nog véél meer. 

Andalusië beschikt over een rijke voorraad aan bezienswaardigheden. Hierin spannen de befaamde steden Sevilla, Cordoba en Granada de kroon. In elk van deze populaire bestemmingen hebben we een stadswandeling uitgetekend. Zo kom je op eigen tempo langs alle mooiste gebouwen, parken, pleinen, monumenten, .... en vele terrasjes die deze Andalusische topsteden te bieden hebben.  Daarnaast belandt je ook in een bijzonder landschap, waarvan de strakke lijnen alleen onderbroken worden door witte dorpen en de wisselende vormen en kleuren. Vlakbij liggen bovendien ook nog wat mooie stranden mocht je daar behoefte aan hebben.

Met 300 dagen zon is Andalusië het ganse jaar door een geschikte bestemming voor een vliegvakantie. Tijdens voor- en najaar is dit een regio waar de temperatuur een stuk aangenamer zijn dan thuis. Het is er dan ook minder druk in de grote bekende steden. Andalusië is gekend om de bijzondere cultuur waarvoor de Moren de grondslagen legden, de tradities lijken er ook feller te leven dan elders in Spanje. Genieten kan je hier met alle zintuigen. Felle kleuren combineren moeiteloos met heerlijke smaken en prachtige muziek. Andalusië is tóp als vakantiebestemming in Spanje. 

Bezienswaardigheden in de top 3 steden

Sevilla

Deze voormalige hoofdstad van de Moren is ook het centrum van de flamenco, die vooral tijdens de minder hete uren het ritme bepaalt.  Na ruim vijfhonderd jaar Arabisch gezag werden de moskeeën omgebouwd tot kerken. Het mooiste voorbeeld daarvan is de plaatselijke kathedraal. Natuurlijk beklim je ook de Giralda, de vroegere minaret. Neem er gerust het Real Alcazar bij, het vroegere koninklijke paleis. Wat verpozen kan je doen tijdens een boottocht op de Guadalquivir. Of maak een aangename wandeling door enkele van de prachtige parken en tuinen waarover deze stad beschikt, zoals het Parque de Maria Luisa of de Jardin de Murillo.

Córdoba

De bezoekers die alleen maar naar Córdoba komen voor een bezoek aan de Mezquita (Grote Moskee) weten niet wat ze missen. Natuurlijk is dit schitterende gebouw een van de belangrijkste islamitische monumenten van Europa, maar er is meer te zien in Córdoba. Vlakbij vind je de Judeira, de Joodse wijk die nog wat van haar middeleeuwse sfeer heeft. Je kunt natuurlijk uitgebreid gaan shoppen. Vergeet evenwel niet dat de stad ook nog beschikt over het “Alcazar de los Reyes Christianos”, een versterkte burcht waar het toenmalige koningspaar een afspraak had met Christoffel Colombus. Shoppen tijdens deze vliegvakantie? Struin dan eens rond in de buurt van El Corte Inglés.

Granada

De topattractie van deze stad is natuurlijk het Alhambra, een prachtig allegaartje van paleizen, chique monumentale gebouwen, aangename tuinen, een Moors fort. Nog steeds wordt het complex gezien als een toppunt van Islamitische kunst. Niet alleen zijn er de mooie decoraties, er zijn ook tal van bijzondere kunstschatten die een goed beeld geven van het hoge niveau van de kunsten in de periode dat de Arabieren de stad bestuurden. Neem na deze onderdompeling in de Islamitische cultuur ook nog de tijd om wat rond te lopen in de historische wijken en op de fraaie pleinen. Terrasjes vind je er in overvloed om een pauzemoment in te lassen. 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info