Tips péage Frankrijk: Bip&Go ook voor Belgen en Nederlanders

Enorme tijdswinst bij grote drukte aan de tolpoortjes

Een paar voorbeelden van péage te betalen op de Franse autosnelwegen (situatie juni 2019 voor een personenauto zonder aanhanger)

 • Arras - Parijs: 13,60 €
 • Arras - Reims: 14,10 €
 • Reims - Lyon: 43 €
 • Nancy - Lyon: 32,20 €
 • Lyon - Montepellier: 27,40 €
 • Lyon - Perpignan: 41,90€
 • Parijs - Bordeaux: 56,20€
 • Bordeaux - Biarritz (Spaanse grens): 11,60€

De péage zelf berekenen kan op www.autoroutes.fr

Bip&Go, al rijdend door de péage

Bip&GoHet is nu ook voor Belgen en Nederlanders heel eenvoudig om snel langs de péagepoorten te passeren.

Hoe aanvragen?

Ga naar de website www.bipandgo.com en vraag een badge aan (kan in het Nederlands). Om de betalingen te verrichten moet je je bankrekening doorgeven. Het kan dus niet via kredietkaart. Na een paar dagen krijg je een badge. Kleef die op je voorruit, bij voorkeur op de verduisterde strook achter de spiegel.

Hoe werkt het?

Je neemt de doorgang 't' bij de péagepoort. Bij sommigen staat er een snelheidslimiet van 30 km/u. Dit betekent dat je aan een maximale snelheid van 30 door de poort mag rijden, de slagboom gaat automatisch open. Wees toch maar voorzichtig en rij 20, dan lukt het steeds. Bij andere poorten moet je nog effectief stoppen. Van zodra het toestel gedetecteerd is gaat er een 'biep' af en opent de slagboom.

Het voordeel?

Enorme tijdswinst bij grote drukte. Soms heb je nog file bij het aanschuiven omdat je niet uiterst links kan, maar bij de laatste paar honderd meters geef je iedereen het nakijken.

Duurder?

De tarieven zijn dezelfde maar je betaalt voor elke maand dat je het systeem gebruikt een extra kost van 1,70€ (in 2019). Gebruik je het niet dan zijn er ook geen kosten verschuldigd. Maandelijks krijg je per mail een factuur en een 10-tal dagen later is het automatisch van je bankrekening afgetrokken.

Ervaringen?

De redactie vertoeft heel veel in Frankrijk en onze ervaringen zijn uitermate positief. Ga naar de website www.bipandgo.com voor meer informatie.

 • Onze rondreizen in Frankrijk

  Onze rondreizen in Frankrijk

  Meer dan 12 rondreizen met eigen wagen in Frankrijk, van het noorden tot het zuiden, van bekende tot minder bekende plekjes. Ook thematische rondreizen. 8 dagen reeds vanaf 285 euro per persoon in kamer en ontbijt incl. pdf-reisgids.
  va. € 285 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Tips péage

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tips péage? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info