Corfu van noord tot zuid

Stranden, bezienswaardigheden, landschappen, sfeer, ...

Corfu is op te delen in drie delen: Korfoe-stad (Kerkyra), Noord-Korfoe en Zuid-Korfoe. Ze hebben alle drie hun unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Gelukkig zijn uitstapjes geen probleem. De afstand van noord tot zuid bedraagt op Corfu slechts 62 km, terwijl de breedte maximaal 28 km is. Lees meer

Van noord naar zuid rijden -en andersom- kan met de auto, maar er zijn ook verschillende buslijnen.
  • Bijna alle bezienswaardigheden liggen in Korfoe-stad
  • Uitstapjes maken is geen probleem
  • Bereik het klooster na een korte klim
  • Geniet op de top van het prachtige uitzicht
Gratis reisgids downloaden

Lees alles over Corfu in de gratis gids

Noord-Korfoe

Het noorden van Korfoe wordt gedomineerd door de berg Pantokratoras: het hoogste punt van het eiland. Bovenop de top staat een prachtige klooster, die je met een mooie wandeling van ongeveer 2 m kan bereiken. Het is te bezichtigen van mei tot september, maar het adembenemend mooie uitzicht op de top van de berg is er natuurlijk altijd.

Andere bezienswaardigheden tijdens je vakantie Korfoe zijn de noordelijke dorpjes Kassiopi, Kouloura, Kalami, Nissaki en Barbati. Dit zijn stuk voor stuk dorpen met veel toeristische faciliteiten, zoals hotels, appartementen en winkeltjes. Daarnaast hebben ze elk hun unieke charme en uitstraling. Kouloura bijvoorbeeld, met het kleine haventje waar veel vissersboten en jachten aanmeren, ligt idyllisch en wordt vanaf de hoog gelegen provinciale weg vaak gefotografeerd.

Heerlijk eten kan je in Noord-Korfoe ook. In de verschillende tavernes aan het water worden Griekse en Corfiotische specialiteiten geserveerd. Daar krijg je onmiddellijk een vakantiegevoel van! Hier is het ook s' avonds erg sfeervol, wanneer de verlichte bootjes bij de restaurants aanleggen. 

Zon, zee en strand kan op dit gedeelte van het eiland ook. Hier heb je de mooie stranden van Agios Stefanos, Arilas en Agios Georgios Pagon. Het zijn allemaal prachtige zandstranden waar watersporten mogelijk zijn. Het zeewater is hier kristalhelder. Bij het dorpje Peroulades ligt het strand Loggos. Hier heb je een prachtig zicht op de indrukwekkende kliffen. Bovenop de kliffen vind je weer verschillende horecagelegenheden. Vanaf hier kun je echt genieten van het uitzicht naar de zee, de eilandjes ten noordwesten van Corfu en van de zonsondergang. 

Andere bezienswaardigheden zijn:

  • Paléo Perithia: het enige stadje dat nog herinnert aan de Venetiaanse overheersing en relatief ongeschonden is. Nieuwbouw is verboden in het stadje dat in de winter veelal verlaten is, tijdens de zomer zijn er een paar bewoners.
  • Paleokastritsa: een vakantieoord met een prachtig klooster dat je kan bezoeken. De stranden liggen allemaal in wondermooie baaien.
  • Angelokastro: een kasteel uit de 13e eeuw waarvan nog maar weinig overeind staat. Toch loont het de moeite van een bezoek voor de mooie panorama's die het oplevert.
  • Sidari: een vrij goed uitgebouwde badplaats met alle mogelijke voorzieningen, maar vooral aantrekkelijk is het Canal d'Amour. De legende wil dat elke vrouw die hier doorzwemt zeker een partner zal vinden. Het kanaal ligt tussen rotsen aan een prachtige rotskust.

Zuid-Korfoe

Dat Corfu ook een echt natuureiland is, zie je pas goed in het zuiden. Dit is het rustigste gedeelte van het eiland, met mooie stukken natuur, dorpen en stranden. In de beschermde gebieden zie je hier allerlei vogels.

Interessante dorpen zijn Argyrades en Lefkimmi. Deze liggen op het smalste deel van Corfu en hebben het voordeel om zowel ten noorden als ten zuiden op korte afstand van stranden te liggen. Leuke zandstranden zijn hier Agios Georgios, Marathia en Alikes. De meest toeristische badplaats ligt echter helemaal in het zuiden van het eiland en dat is Kavos. Kavos kan je vergelijken met uitgaansplaatsen zoals Malia op Kreta en Laganas op Zakynthos, waar Engelse jongeren uit hun dak gaan.

Benitses is een zeer druk toeristisch kustplaatsje dat je alleen bezoekt voor de nabijgelegen restanten van Romeinse thermen.

Lefkimi is een vissersplaats helemaal in het zuiden van Korfoe. Het is meteen ook het grootste dorp van het zuidelijke Corfu. Het is aangenaam om hier even te vertoeven en de Griekse sfeer op te snuiven want veel toeristen zijn er niet.

Al met al is Corfu een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen. Het eiland heeft een geweldige hoofdstad, veel mooie stranden, een prachtige groene natuur, leuke dorpen, uitstekende toeristische faciliteiten en een vriendelijke en gastvrije bevolking.

Reviews en beoordelingen Noord tot zuid

Heb je zelf tips of opmerkingen over Corfu van noord tot zuid? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info