Blue Lagoon, wellness in open lucht

Beleef ultieme herbronning van lichaam en geest in de Blue Lagoon

De lagune Blue Lagoon in IJsland is eigenlijk een kunstmatig meer en ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het heilzame water heeft een temperatuur van 39 graden en is rijk aan zout en mineralen. De lagune vormde zich in 1976 als het uitvloeisel van het koelwater dat afkomstig was van de geothermische centrale van Svartsengi (zwarte weide) die er toen werd gebouwd. Een wellness in open lucht als bezienswaardigheid, in de meest natuurlijke omgeving en zuiverste vorm, dát is dus de Blue Lagoon. Omgeven door heilzaam water, door dampen en door fenomenale landschappen van lavavelden. Geef toe, er zijn minder idyllische plekken op de wereld.

Elke 40 uur wordt 6 miljoen liter water ververst in de Blue Lagoon.
  •  
  • Wellness in zijn meest pure vorm
  • Landen en meteen de Blue Lagoon in
  • Ontstressen bij 39° C    
  • Onderga de helende werking voor lichaam en geest
  • Genieten van sprookjesachtige sfeer
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Als je vanaf de internationale luchthaven Keflavik jezelf meteen een indrukwekkende kennismaking wil cadeau doen, dan moet je meteen je zwempak aantrekken en relaxen in de Bláa Lonid of Blue Lagoon. Je vindt er een lagune gevuld met natuurlijk azuurblauw water, mooi op een bijna constante temperatuur van 39°C door de geothermische activiteit. De blauwe kleur is een gevolg van de aanwezigheid van vele mineralen. En daarom ook nog eens bijzonder helend werkt voor het lichaam ( en geest). Rondom jou dampen die uitstijgen boven het wateroppervlak. Een nevel van de stoomwolken van de nabije energiecentrale. En rondom de ruwe lavavelden, puur zwart. Kan je een nog mooiere eerste kennismaking met IJsland bedenken dan deze sprookjesachtige manier?

Tip: Doe je sieraden af, er zijn kluisjes beschikbaar. Het zwavelgehalte van het water kan immers verkleuring geven aan je sieraden, tenzij van puur zuiver goud.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Blue Lagoon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Blue Lagoon? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info