Watervallen in IJsland, anders dan andere

Bekijk de watervallen vanuit vele oogpunten voor maximaal zichtbaar genot

Ooit al áchter een waterval gelopen? Het kan in IJsland dus, die van Seljalandsfoss biedt daartoe de kans. Beneden is hij al een natuurwonder. Wat geeft dan een bovenaanzicht wanneer je de Skógafoss gaat opzoeken? Watervallen zijn zeker ook een van de meest bezochte bezienswaardigheden in IJsland.  Lees meer

Watervallen verwelkomen je met brute kracht op spectaculaire zichten.
  •  
  • Stap achter een waterval door
  • Luisteren naar de forse kracht van water
  • Is er zwart water bij de Svartifoss?
  • Stap langs pad tot boven de Skógafoss
  • Bewonder de ijssculpturen tijdens de winter
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Svartifoss

De waterval Svartifoss is te bewonderen in het zuiden van IJsland in het nationaal park van Skaftafell. Je zou het kunnen afleiden uit de naam. 'Svart' duidt op zwart, daarom wordt deze ook de zwarte waterval genoemd. Niet dat het water die kleur heeft, maar de waterval is omgeven door basaltkolommen in het zwart.  

Seljalandsfoss

Dit moet zowat de bekendste waterval zijn van IJsland. Ook makkelijk te bereiken vanaf de Ringweg 1 in het zuiden. Wat is er nu zo speciaal aan deze waterval? Je kan zowel in een boog er omheen lopen als... achter de waterval doorlopen omdat een soort open ruimte (weliswaar niet makkelijk te belopen) is gecreëerd door de jaren heen. Het water stort 60 meter de diepte in. Als je achter het water loopt, klinkt het alsof een groot vliegtuig langskomt. Enige voorzichtigheid is geboden vanzelfsprekend. Misschien is het mooiste zicht tijdens de winter te zien, want dan zorgt de vorst voor schitterende ijssculpturen. 

Skógafoss

De Skógafoss ligt in het zuiden dichtbij Skógar en op een paar honderden meters van de Ringweg 1. Hij is 60 meter hoog en 25 meter breed. Deze waterval verstuift voortdurend  waternevel. Je kan ook via een pad helemaal tot boven stappen om daar van een spectaculair uitzicht te kunnen genieten.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Watervallen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Watervallen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info