Myvatn natuurgebied: niet bijster groot maar o zo mooi

Download de gratis reisgids en ontdek Myvatn en omgeving via de uitgestippelde rondreis

Myvatn is een 36,5 km² groot meer in het noordoosten van IJsland. De omgeving rond het meer vormt een natuurgebied dat volgens vele toeristen het mooiste herbergt wat IJsland te bieden heeft. Je vindt er bezienswaardigheden als geothermale bronnen, pruttelende en kokende modderpoelen, kraters, blauwe kratermeren. Er is een indrukwekkende populatie aan ganzen, wilde eenden en schapen. Vulkanische activiteit hebben het meer in de loop der jaren gevormd.  Lees meer

Laat je verleiden door de diversiteit die het meer van Myvatn te bieden heeft.
  •  
  • Ontdek de vele troeven van Myvatn natuurgebied
  • Vergelijk Diamond Circle versus Golden Circle
  • Wandelen en fietsen in prachtig natuurgebied
  • Ondanks vele toeristen nooit echt drummen
  • Combineer met watervallen in de buurt
Route Diamond Circle dowloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Je moet wel een beetje tegen de zwavelgeur kunnen wil je hier rondlopen. De pruttelende en kokende modderpoelen wijzen je wel de weg. Het meer van Myvatn ligt in een nog altijd actief vulkanisch gebied. De laatste uitbarstingen vonden plaats tussen 1975 en 1984. De streek is heel dun bevolkt wat de ongereptheid uiteraard ten goede komt. Zelfs in hoogseizoen, hoewel dan grote drommen toeristen afzakken, heb je nooit echt het gevoel dat het er drummen is. Hier moet je dus wel komen buiten de winterperiode want dan kan de omgeving zo goed als volledig ingesneeuwd zijn.

Het meer ligt niet zo ver af van de Ringweg nr. 1. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn de watervallen Dettifos en Godafoss.

Reviews en beoordelingen Myvatn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Myvatn? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info