Jökulsárlón, kunst met ijsblokken en licht

Kom in betovering van het mystieke ijskunstfestival van Jökulsárlón

Het gletsjermeer Jökulsárlón bestaat nog maar rond halfweg de vorige eeuw toen het smeltwater van de gletsjers een weg zocht. Het is het diepste meer van IJsland (250 meter) en heeft een oppervlakte van zowat 18 km². Zonder uitzondering is dit het meest gefotograveerde bezienswaardigheid. Het uitzicht met de ijsbergen, de speciale vormen van ijsblokken, het felblauwe water, ... Het zorgt voor een uniek schouwspel, zeker als de stralen van de zon nét op het gepaste moment vallen op de ijsblokken.  Lees meer

De zonnestralen doen kunstwerkjes ontstaan in het gletsjermeer Jökulsárlón.
  •  
  • Genieten van spectaculair gletsjermeer
  • Bewegend spel van ijsblokken in de zee 
  • Bewonder het speciale licht
  • Jökulsárlón blijft maar groeien
  • Ontdek ook "Diamond beach"
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Het water en de ijsschotsen komen van de gletsjer met de wat moeilijk uit te spreken naam Breidamerkurjokull.  Met boten kan je, tenminste in het juiste seizoen, een fantastische tocht maken. Alternatief zijn vaartochten  met een zodiac, sneeuwscooters en sommige bedrijfjes bieden tours aan in amfibievoertuigen.

Filmdecor

Adepten van James Bond zullen misschien op deze locatie zichten herkennen uit de films. De locatie van het gletsjermeer Jökulsárlón is immers gebruikt voor scènes in te blikken van de James Bond films als 'A view to a Kill' en 'Die Another Day'.

Waakzaamheid

Het gevaar bestaat dat als het meer steeds verder in oppervlakte groeit, dat de landstrook die nu nog de afscheiding vormt met de Atlantische Oceaan, zou kunnen verdwijnen en dus het water van het meer rechtstreeks in de oceaan zou komen. Plannen bestaan om dit te verhinderen.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Jökulsárlón

Heb je zelf tips of opmerkingen over Jökulsárlón? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info