Defereggental: zonrijk wandelparadijs

Drie dorpen in een vallei

Het is in feite in het plaatsje Huben dat de weg naar het Defereggental begint. Het gaat daar steil omhoog, maar na een tweetal kilometer ben je reeds op het plateau. Deze ingesloten vallei, in het centrale gedeelte van de Hohe Tauern, strekt zich uit over bijna 40 km. Ze wordt gevormd door een drietal dorpen, die diverse gehuchten bezitten. Lees meer

 • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 45 - Boek nu
 • Deferrental
 • Hopfgarten
 • Sankt Veit
 • Sankt Jakob
 • Panoramaweg
 • Allergie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Na Dölach, bereik je het eerste échte dorp, Hopfgarten, aan de zonnezijde van de vallei, omgeven door stille bossen. In de zomerperiode geniet vakantie op de boerderij hier grote belangstelling, in de winter kun je vooral heerlijke langlauftochten ondernemen. Vanuit Hopfgarten bereik je snel St. Veit im Defereggental, het hoogstgelegen vakantiedorp van Oostenrijk. Een waar paradijs voor wandelaars, die het groene gebergte langs ongevaarlijke wegen willen ontdekken. Ook dit rustige dorp geniet van veel zon. Tenslotte is er St. Jakob im Defereggental, het verst gelegen en bekendste oord.

Wandelparadijs

Het Defereggental is een echt wandelparadijs. Zo is er een bloemenweg St. Jakob, die je een indrukwekkende kijk geeft op de kleurenrijkdom van de Alpenplanten en waarbij je uiteraard van adembenemende vergezichten kunt genieten. De “Wassererlebnisweg” begint aan de dorpsrand van St. Jakob en laat je toe kennis te maken met een geheimzinnig veenlandschap, heldere bronnen, heerlijk kabbelende bergbeekjes en donderende watervallen. Onderweg verneem je op talrijke informatieborden de betekenis van het water voor landschap en leven.

De thematische panoramaweg “Leben am Steilhang” leidt je vanuit St. Veit over een goed uitgebouwd bergpad tot op 1.500 m hoogte. Je wandelt langs een zonnige helling en ontdekt er hoe bergboeren vroeger in extreme omstandigheden leefden. Tijdens een tocht van ca. 3 uren overwin je een hoogteverschil van 250 m.

Allergie

Het Defereggental is ook een ideale bestemming voor wie lijdt aan allergie. Onderzoeken door het gereputeerde “Institut für Botanik der Universität Innsbruck” hebben uitgewezen dat deze regio bijzonder pollenvrij is. De hoogteligging, boven de 1.400 m én de geografische en klimatologische omstandigheden dragen hier in ruime mate toe bij. Talrijke gasthoven en pensions hebben hierop ingespeeld en bieden gasten die last hebben van huismijt-, schimmel- en voedingsallergieën bijzondere diensten aan zoals speciaal beddengoed en matrassen; zodat ze zich hier niet alleen in de natuur maar ook in de hotels goed voelen.

Stallersattel

Aan het einde van de vallei begint de beklimming naar de top van de Stallersattel die de grens vormt met Italië. Als je de col afdaalt, kom je in het pittoreske stadje Bruneck. Let wel gezien de weg vanaf de top slechts uit haarspeldbochten bestaat én slechts juist één baanvak breed is, wordt alternerend verkeer ingelast. Hierdoor zijn wachttijden van een halfuur of meer geen zeldzaamheid. www.defereggental.at.

Reviews en beoordelingen Defereggental

Heb je zelf tips of opmerkingen over Defereggental: zonrijk wandelparadijs? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info