Matrei: verkenning van het romantische Virgental

Natuurpracht en geschiedenis

Matrei ligt aan de Felbertauernstrasse en aan het begin van het romantische Virgental. Het levendige plaatsje heeft veel te bieden. Aan de Kirchplatz 2 bevindt zich het nieuwe Nationalparkhaus. Je kunt er terecht voor alle informatie over het Nationale Park Hohe Tauern en het boeiende multimediaal museum bezoeken, dat je laat kennismaken met de hoogtepunten die dit beschermd natuurpark te bieden heeft. Bezoek er ook het “Heimatmuseum”, met interessante archeologische vondsten, en de parochiekerk St. Alban met mooie fresco’s. Lees meer

 • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 45 - Boek nu
 • Matrei
 • Virgental
 • Maria Schnee
 • Prägraten
 • Obermauern
 • Bedevaartkerk
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Virgental

Het Virgental, een 17 km lange vallei die begint in Matrei. De gratis reisgids overloopt de voornaamste bezienswaardigheden. Het is een lieflijke en erg groene vallei, relatief breed met steeds nieuwe, prachtige vergezichten. Onderweg kom je door enkele mooie dorpjes, zoals Virgen, waar zich nog een authentieke schnapsbranderij bevindt en verder ook nog Obermauern.

Maria Schnee

Nauwelijks 2 km voorbij Virgen ontdek je het bedevaartkerkje van Obermauern, een van de interessantste kerken in Oost-Tirol. Je kunt in het straatje naar dit gehucht vrijwel steeds je auto parkeren. Behalve deze kerk omvat het plaatsje slechts enkele oude, maar erg mooie boerderijen. Na het beklimmen van enkele trappen, voorbij een openluchttheater waar ’s zomers boerentheater wordt opgevoerd, bereik je de ingang.

De kerk is binnenin een juweeltje en je ontdekt er eenvoudige maar net hierdoor schitterende fresco’s van het einde van de 15de eeuw. De kunstwerken zijn van de hand van de lokale kunstenaar Simon von Taisten, die het bracht tot hofschilder van de Grafen van Görz. De afbeeldingen beelden het lijdensverhaal uit, naast taferelen uit Jezus’ kindheid en uit het leven van Maria.

Van mei tot oktober is er steeds op de 13de van de maand een bedevaart en éénmaal per jaar, op de eerste zondag na Pasen, is er een grote processie van de bewoners van Virgen en Prägraten naar de kerk. Daarbij wordt een steenbok geofferd. Na de mis wordt het kleurrijk versierde dier verloot of per opbod verkocht. Het gebruik gaat terug naar de pestepidemie die de streek in 1635 teisterde.

Prägraten

Nog even verder, aan het einde van de vallei, beland je in Prägraten. Vanuit dit dorp geniet je van een overweldigend uitzicht op de imposante Grossvenediger (3.674 m), een van Oostenrijks hoogste bergtoppen. In Hinterbichl, een gehucht van dit dorp, komen de Wiener Sängerknaben geregeld met vakantie. Nog een paar kilometer verder, helemaal aan het einde van de route, kom je in Ströden. Vanaf de parkeerplaats (betalend) start het eerste waterleerpad in Oostenrijk, naar de indrukwekkende Umballfälle, grootse watervallen die ontstaan door het smeltwater van de gletsjers in de buurt; ze vormen een gigantisch natuurspektakel. Indien gewenst kan je erheen met de paardenkoets. Te voet gaat natuurlijk ook. Er is een rondwandelweg die je toelaat de watervallen in al hun pracht te bewonderen. Reken op 1.00 u. voor deze wandeling die ook geen probleem stelt voor kinderen noch voor bejaarde personen. Je kunt in de buurt ook op adem komen in een “jausenstation”. www.virgental.at.

Reviews en beoordelingen Matrei (Virgental)

Heb je zelf tips of opmerkingen over Matrei: verkenning van het romantische Virgental? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info