Vliegvakantie Noord-Portugal 8 dagen in hotel 4* va. € 895 pp

Hotel São Felix Hillside and Nature **** inclusief vlucht, huurwagen, ontbijtbuffet en 7x diner

Hotel São Felix Hillside and Nature **** ligt in Póvoa de Varzim op de top van een heuvel. Je kan er genieten van rustgevende panorama's met zicht op zee en de groene omgeving. Het strand ligt op 6 km. Ook in het restaurant is het lekker genieten van zowel de typische Portugese keuken als internationale gerechten. Er is een buitenzwembad ('s winters dicht).

Voor uitstapjes zit je hier eveneens prima gelogeerd. De afstanden naar bekende steden als Braga (35 km), Porto (44 km) en Guimarães (54 km) zijn goed voor een daguitstap. Kamers zijn eenvoudig maar van alle moderne comfort voorzien. Gratis WiFi. Hotel kreeg in 2014 het Ecolabel Green Key.  Lees meer

Hotel met ideale ligging voor zowel een paar dagen strand als gans Noord-Portugal verkennen.
  • 7 overnachtingen met ontbijtbuffet
  • Vlucht Brussel - Porto h/t met Brussels Airlines
  • Huurwagen met all-in verzekering
  • 7x 3-gangendiner inbegrepen
  • 2 Kinderen t/m 12 jaar overnachten gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt) (vlucht, halfpension en grotere huurwagen: betalend).
  • Ideale ligging op heuvel
  • Excursiemogelijkheden bij de vleet
895Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

1. Voorstel excursieprogramma

1. Porto: (ca. 45 km enkel) stadsbezoek aan Porto met degustaties. Een stadswandeling vind je in onze reisgids. 
2. Braga (35 km enkel) met de beroemde kerk Bom Jesus
3. Barcelos (16 km enkel) grote openbare markt op donderdag
4. Guimaraes (54 km enkel) de voormalige Culturele Hoofdstad van Europa
5. Viana do Castelo (34 km enkel), een badplaats en vissershaven
6. Natuurpark Peneda-Gerês (220 km h/t) met de beroemde rare 'gebouwtjes' of espigueiros

We hebben de Dourovallei niet toegevoegd als mogelijke uitstap. De afstand bedraagt meer dan 100 km enkel en dan moet je nog starten met de Dourovallei te verkennen. Je zal dus algauw op het einde van de dag meer dan 350 km op de teller hebben staan. 

2. Bezoek aan Porto met stadswandeling

Er is vanuit Póvoa de Varzim een pré-metro die je rechtstreeks naar het centrum van Porto brengt. Duur: ca. 1 uur, frequentie om het half uur (onder voorbehoud). Zo hoef je niet de drukke stad binnen te rijden en dure parking te betalen. Informeer je bij de receptie voor de uurregeling en prijzen.

Met onze stadswandeling in de reisgids kom je langs de mooiste gebouwen, de meest historische plaatsen, de mooiste locaties langs de Douro en uiteraard ook de kade waar de meeste porthuizen zijn. Maar in de ganse stad kan je genieten van proeverijen van Porto.

Wat moet je zeker gezien hebben? De Sé of kathedraal, dominant op een heuvel, je kan er niet omheen. Op hetzelfde plein staat ook het bisschoppelijk paleis dat je kan bezoeken, maar nog mooier is het Palacio da Balsa. Azulejos zijn beschilderde tegels die je overal ziet in Portugal en de mooiste die zie je in de inkomhal van het treinstation São Bente, pal in het centrum.

De dubbele brug of Ponte Dom Luis I is de referentie langs de Douro en langs de kade Cais da Ribeira krijg je het mooiste zicht erop. Dat is ook de kade waar je moet zijn voor een hapje en een drankje. Kerken en kloosters zijn er in een groot aantal maar iets bijzonders is de boekenwinkel Livraria Lello & Irmao. Je krijgt er een prachtige trap te zien in een mooi interieur, er is toegang te betalen en kaartjes zeker op voorhand kopen.

3. Braga en de beroemde kerk Bom Jesus

Braga maakt het de bezoeker aangenaam met zijn voetgangersstraat Rossio da Sé met aansluitend de kathedraal (Sé). Daar hoort nog een museum bij. Nog indrukwekkender is het barokke klooster met tentoonstellingsruimte Mosteiro de Sao Martinho do Tibaes.

Maar de meeste toeristen gaan naar de bedevaartkerk Bom Jesus do Monte. Zoals de naam al doet vermoeden, je moet er een beetje voor klimmen. Deze kerk ligt ook niet in het centrum maar er zo'n 5 km vanaf. Neem zeker de trap of Via Sacra want dat is de kruisweg met hele mooie afbeeldingen in azulejos.

4. Barcelos en zijn markt

Barcelos is een mooi plaatsje en vooral bekend voor zijn markt op donderdag: Feira de Barcelos. De meest bekende markt in Noord-Portugal. Dat gaat door pal in het centrum op een zeer groot plein, toch in verhouding met de stad, de Campo da Feira.

De rivier die de stad in twee splitst is de Cávado. Wandel naar de middeleeuwse brug en vandaar krijg je een mooi panorama over de stad met recht voor je het Archeologisch Museum. Ook de foto hieronder is op die plaats genomen.

5. Guimarães, voormalige Culturele Hoofdstad van Europa

Guimarães is niet zomaar een stadje in het noorden maar het was de eerste hoofdstad van Portugal. Het moest zich verdedigen tegen de Moren en bouwde hiervoor zijn Castelo dat je nu nog kan bezoeken. Maar het meest bezochte gebouw is het voormalige paleis van de hertogen van Bragança.

Om niets te missen, zoals het klooster Santo Antonio dos Capuchos, hebben we een stadswandeling geplaatst in onze pdf-gids. Deze stad moet je zeker bezocht hebben. Het oude centrum staat op de lijst van het Unesco Werelderfgoed en het was in 2012 Culturele Hoodstad van Europa.

6. Viana do Castelo, badplaats en vissershaven

Viana do Castelo is niet zomaar een badplaats. Het heeft een mooi historisch centrum die de rijkdom weergeeft van deze welvarende stad. Het was een belangrijk handelscentrum met haven. Dat kan je zien aan zijn mooie stadhuis, het centrale plein Praca de Republica en het oude hospitaal Casa da Misericordia.

De kathedraal Igreia Matriz mag je ook zeker niet missen. En als je een museum wilt bezoeken dan stap je naar het Gemeentemuseum. Je krijgt daar niet enkel kunstwerken te zien maar ook het rijk versierde interieur (met azulejos) van een voormalig paleisje van rijke kooplieden.

7. Pénédes-Geres, natuurpark met de beroemde espigueiros

Er zijn heel wat natuurreservaten in Portugal maar er is maar één Nationaal Park en dat is dat van Pénédes-Geres. Je kan er wandelen maar ook met de auto doorrijden. De hoogste top is ongeveer 1538 meter. De stad Ponte de Lima ligt aan de voet van dit Nationaal Park en vanaf daar heb je een mooi zicht op de hoogtste bergtop. Maar velen willen natuurlijk die 'rare gebouwtjes' zien. Dat zijn espigueiros.

Deze espigueiros komen voor in Noord-Portugal en in Zuid-Galicië. Deze kleine stenen bouwwerken werden gebruikt als kleine graanschuur. De spleten hielden het graan droog doordat er circulatie was. De ronde stenen op de palen hielden het ongedierte uit het bouwsel. De eerste dateren uit de 13de eeuw en alleen in Galicië zouden er meer dan 15.000 staan. Sommigen zijn echt nog oud (15de eeuw), anderen zijn zo goed als nieuw omdat het mooi staat in de tuin.

Om de mooiste espigueiros te zien rij je naar Ponte de Barca om vandaar de EN203 te nemen naar Soajo en Lindoso. Op die twee locaties staan er heel mooie. Maar er zijn er in totaal zo'n 500 in en rond het Nationaal Park. De foto hieronder werd genomen in Soajo.

8. Bestemmingen van de uitstappen op een kaart:

Alle foto's op deze pagina: Shutterstock.com.

Meer info hotel en boeken

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk ook deze aanbiedingen

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Hotel São Felix Hillside and Nature ****? Plaats je beoordeling

Alfons Willems 19 december 2023

Zeer goed

Heleen Kristel 9 juni 2021

Een prima en overzichtelijke gids met duidelijke beschrijvingen en prima suggesties. Als het reizen weer veilig kan en mag, gaan we zeker een keer daar heen.

geysels roland 12 december 2019

wij bereiden een reis voor over de westkust van Frankrijk, noordkust van Spanje en de kust van Portugal om over de costa's terug te keren zodat deze inlichtingen van groot belang zijn in onze voorbereiding

anne bruneel/serge schroef 25 november 2019

beknopt en bijgevolg heel goed bruikbaar als leidraad. wordt pas 'uitgetest' in 2020.

Francine 21 november 2019

Zijn juist terug van onze reis naar Porto en de Douro vallei. Hebben genoten van de stadswandelingen in Porto en Guimaräes die heel uitgebreid aan bod komen in de gids met een correcte beschrijving van de bezienswaardigheden. Hebben ook enkele steden aangedaan die in vorige gidsjes aan bod kwamen en willen Geert bedanken voor het vele werk dat hij in het samenstellen van deze reisgidsen steekt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info