Rondreizen Portugal

Een ruim aanbod aan rondreizen Portugal in fly & drive (incl. hotel, ontbijt, vlucht en huurwagen).

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in Portugal maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Heb je liever een voorstel zonder vlucht en huurauto? Geen probleem, noteer dit bij de opmerkingen en wij bezorgen je een offerte zonder transport.

 • 11 dagen eilandhoppen op de Azoren

  11 dagen eilandhoppen op de Azoren

  Een unieke beleving op de Azoren. Je bezoekt 3 eilanden, je verblijft in kleinschalige casas met ontbijtbuffet. Inclusief vlucht h/t, ook binnenlandse vluchten inbegrepen en huurauto op elk eiland.
  va. € 1419 - Boek nu
 • Porto en Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly&drive

  Porto en Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly&drive

  Je start deze rondreis in Porto om dan door te reizen tot de andere kant van de Dourovallei. Onbekende plekjes ontdekken maar ook Salamanca ligt niet ver af. Eindigen in Centraal-Portugal nabij Coïmbra.

  va.€ 759 - Boek nu
 • Authentiek Centraal-Portugal, 9-daagse fly&drive

  Authentiek Centraal-Portugal, 9-daagse fly&drive

  Je ontdekt Centraal-Portugal vanuit 4 locaties, telkens verblijf je in unieke hotels 2* en 4* inclusief ontbijtbuffet. Uitstappen naar Coimbra, Aveiro, Tomar, Alcobaça, Fatima, Viseu ... zijn mogelijk. Inclusief vlucht h/t en huurwagen.
  va. € 799 - Boek nu
 • Slow Travel: 8 dagen Alentejo en Centraal-Portugal

  Slow Travel: 8 dagen Alentejo en Centraal-Portugal

  Een rondreisje om te genieten van natuur, gastronomie en rust. Daarvoor hebben we twee sublieme hotels 4* uitgekozen die rustig gelegen zijn. Je kan kooklessen bijwonen. Ontbijtbuffet, vlucht h/t, huurwagen inbegrepen.
  va. € 779 - Boek nu
 • Porto en Centraal-Portugal 9 dagen fly & drive

  Porto en Centraal-Portugal 9 dagen fly & drive

  In Porto verblijf je in een guesthouse en ook in het oosten van Portugal. Je laatste adresje is een hotel 4* in Centraal-Portugal. Inbegrepen: kamer met ontbijtbuffet, huurwagen all-in verzekering en vlucht h/t met TAP.
  va. € 759 - Boek nu
 • Alentejo en Lissabon 9 dagen fly & drive

  Alentejo en Lissabon fly & drive 9 daagse rondreis

  Je verblijft op twee verschillende locaties: in Noord-Alentejo en ten zuiden van Lissabon. We selecteerden authentieke hotelletjes, voorzien van alle comfort. Inbegrepen: ontbijtbuffet, vlucht h/t en huurwagen (8x24u.).
  va.€ 745 - Boek nu
 • Alentejo Compleet, 10 dagen fly & drive

  Alentejo Compleet, 10 dagen fly & drive

  We selecteerden unieke plekjes en unieke hotels 4* voor deze rondreis. Je start in een modern complex in het noorden van Alentejo. Vervolgens reis je ten oosten van Evora om daarna te eindigen in een gloednieuw belevingshotel. Incl. ontbijtbuffet, huurauto en vlucht h/t.
  va.€ 795 - Boek nu
 • Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly & drive in charmante quintas

  Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly & drive in charmante quintas

  Je verblijft in twee gezellige quintas telkens 4 nachten met ontbijtbuffet. Combinatie van rust, natuur en top bezienswaardigheden. Ook vluchten Brussel-Porto, Lissabon-Brussel en huurauto inbegrepen.
  va.€ 795 - Boek nu
 • Madeira, 8-daagse fly & drive 'Exotisch bloemeneiland'

  Madeira, 8-daagse rondreis fly & drive 'Exotisch bloemeneiland'

  Je logeert 4 nachten in de hoofdstad Funchal en 3 nachten in Paúl do Mar op een prachtige locatie aan de kliffen. Deze fly & drive is inclusief ontbijt, 2 x diner, huurwagen en rechtstreekse vlucht h/t. 
  va.€ 1029 - Boek nu

Portugal kan je gemakshalve opdelen in 3 vakantieregio’s: het zuiden, het midden en het noorden. Het zuiden is een wat warmer kustgebied met een mooi achterland. In deze bijdrage nemen we vakantie in het noordelijke en het centrale deel van Portugal onder ogen. 

Noord- en Centraal-Portugal zijn bijzonder geschikt voor zowel een langere als een kortere vakantie. De natuur is er schitterend, de zee is nooit ver weg, er zijn fraaie steden en aangename dorpen, er is een indrukwekkend aanbod aan monumenten allerhande waarvan er talrijke op de lijst van het Werelderfgoed staan, de temperatuur kan er omschreven worden als mild en de keuken als heerlijk, de muziek is bijzonder, rust is er op tal van plaatsen, er zijn die merkwaardige “azulejos”, die je nergens anders treft, … Bovendien vind je er ruimschoots aangename hotels en aanverwante aan een redelijke prijs.

Bezienswaardigheden

Het meest noordelijke deel van Portugal, zeg maar tussen Porto en de Spaanse grens, is de streek waar de druiven groeien voor de “vinho verde” en de portwijn. Midden in dit landschap stroomt de Douro en vormde er een prachtige vallei. Even buiten Braga bezoek je de kerk “Bom Jesus de Monte”, boven op een heuvel, maar te rijken via een bijzondere, granieten barokke trap. Je hebt er ook een schitterend uitzicht op de omliggende bossen, waarin het bovendien heerlijk wandelen is.  Het is slechts een van de vele mooie kerken. 

In Guimaraes moet je zeker het goed bewaarde oude stadsgedeelte aandoen. In de buurt van Villa Real vind je het plaatsje Solar de Mateus, met het befaamde landgoed Casa de Mateus van de gelijknamige wijn.  Een pracht van een gebouw te midden heerlijke tuinen en wijngaarden. 

Behalve zijn drank en de bijhorende wijnkelders heeft Porto nog wel meer te bieden. De mooiste plaats van de stad is “Terreiro de Se”, een wat hoger gelegen plein met een mooie kathedraal, een granieten toren en een bisschoppelijk paleis. Vervolgens dwaal je door de hellende straatjes in de omgeving. In het nieuwere stadsgedeelte vind je in de buurt van het stadhuis tal van winkels en heerlijke patisseriezaken.  

Coimbra met zijn befaamde universiteit en zijn vele historische gebouwen verdient ook aandacht, net als de bijzonder mooie bergachtige regio Sera da Estrela die een eind verder ligt. Als je richting Lissabon trekt, dan moet je door het gebied Estremadura, dat erg rijk is aan Werelderfgoed. Bij elkaar vind je daar onder andere de kloosters en kerken van Alcobaça, Batalha en Tomar. Maak ook tijd voor het ommuurde stadje Obidos, het bedevaartsoord Fatima, het mooie vissersdorp Nazaré en beslist ook Caldas da Rainha, een kuuroord dat tegelijkertijd ook de bakermat is van de Portugese keramiek.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info