Rondreis combinatie Marseille en Côte d'Azur 8-daagse met eigen wagen

Marseille verkennen en daarna op ontdekking langs de Côte d'Azur

Marseille en de Côte d'Azur in één rondreis, dat is het aanbod van een unieke 8-daagse met verblijf in 2 hotels 3* en 4*. Je start de rondreis in Marseille, diep in de Provence. Met onze stadswandeling zal je merken dat veel vooroordelen over Marseille de prullenmand in kunnen. De basiliek Notre Dame de la Garde mag je al zeker niet missen. De tweede dag trek je er op uit voor een boottocht of wandeltocht langs Les Calanques, dit zijn kleine paradijsjes op aarde. Deel twee van de rondreis speelt zich af langs de Côte d'Azur. De transfer tussen de hotels biedt een mooie autorit. Aan de 'Blauwe kust' heb je véél keuze. Slenteren en kijken in de mondaine badplaatsen Cannes, Saint-Tropez, Saint-Maxime, Antibes ... Of volg de geuren naar de parfumstad Grasse. Nice is dé kuststad aan de Côte d'Azur. Met een complete stadswandeling hoef je er niks te missen. Lees meer

Grijp deze kans om het veel te onbekende Marseille te combineren met een verkenning van de Côte d'Azur in één rondreis. 
  • Op verkenning in het ándere Marseille en de Côte d'Azur
  • Combineer 8 dagen cultuur, natuur, zon, zee en strand op eigen tempo 
  • Geef Marseille de kans en vergeet de vooroordelen
  • Maak een waanzinnig mooie transfer naar het tweede hotel  
  • Ontdekkingstocht langs de Côte d'Azur: o.a. Cannes, Saint-Tropez, Fréjus, Grasse 
  • Nice verkennen met uitgeschreven stadswandeling 
  • Inclusief 7 x ontbijtbuffet en gratis complete reisgids Côte d'Azur 
Meer info en boekenva. € 445,-
445Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

 3 nachten in Hotel Carré Vieux Port *** in Marseille
Je verblijft in het centrum van Marseille, naast de oude haven. Het zijn compacte kamers maar met geluiddichte ramen voor een rustige nachtrust. Het hotel heeft geen restaurant, je kan er wel genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Publieke parkings bevinden zich op 1 minuut wandelen van het hotel.

Dag 1: Heenreis. Brussel - Marseille, 1044 km. 
Dag 2: Op stap in Marseille met onze stadswandeling met verkenning Vieux Port, bezoek basiliek N.D. de la Garde e.a. kerken, de site la Vieille Charité, musea, bekende en minder bekende plekjes (wijk le Panier, site la Vieille Charité, ...). 
Dag 3: Veel keuze. Nog méér verkennen van de stad Marseille. OF excursie op het water met unieke boottocht naar Les Calanques (nationaal park met kalkrotsen, beschutte strandjes) en wandelen in Les Calanques (pittig maar enig mooi). OF kies voor een korte overzet vanuit le Vieux Port naar eiland l'Île d'If met het kasteel of Îles du Frioul.

OF kies voor een prachtige autoroute La Ciotat - Cassis. Het is de Route des Crêtes. Dit is een trage route met unieke uitzichten zoals de Falaises de Cassis. Genieten van het zicht  op de rotsen en het kristalblauwe water. 

4 nachten in Golf Hôtel de Valescure **** in Saint-Raphaël
Rustige ligging met groen en pijnbomen omringd, op 5 km van het centrum van Saint-Raphaël. Ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Cannes, Fréjus, Saint-Maxime, Saint-Tropez, Antibes, ... Twee golfterreinen (18 holes), park van 3 ha. Openluchtzwembad en wellnesscenter (betalend). Restaurant voor lunch en diner.  

Dag 4: Transfer via prachtig traject langs de kust naar Saint-Raphaël of via snelste route binnenland.
Traject langs kust: via A50 mogelijkheid voor bezoek aan Toulon (65 km), Hyères (+ 20 km) én gedeelte van de Route du Mimosa ('un voyage parfumé'). Deze Route du Mimosa kan je starten vanuit Bormes-les-Mimosas (+ 21 km), Rayol-Canadel-sur-Mer (+ 17 km), Sainte-Maxime (+ 30 km) en eindigen in Saint-Raphaël (+ 25 km), je tweede logeerplaats. Totaal 180 km, zonder stops 3 u 45'.

Traject snelste route binnenland Marseille - Saint-Raphaël (150 km, reken op 1u 45').

Dag 5: Op bezoek in bekende badplaatsen  Saint-Tropez, Sainte-Maxime, Fréjus. Ontdek dat er naast het strand en de zee meer te zien is dan het mondaine uitzicht. Wie dat wil, kan er musea, design, erfgoed ontdekken. Of pik er een badplaats uit en combineer met een wandeling door de maquis op het wandelpad Sentier du Littoral met adembenemende uitzichten op de zee en de rotsen.  
Dag 6 : Cannes  verkennen met de Chemin des Étoiles en zeker ook de wijk Le Suquet (kerkje, museum, klim toren kasteel) en/of eilandjes Îles de Lérins op kwartiertje varen van Cannes.

OF starten in de badplaats Antibes en aansluitend op verkenning in het hinterland met bezoek aan Grasse (de parfumstad) en Vence (middeleeuws deel kathedraal, leuke winkeltjes, boetieks, kunst). Bezoek je Vence dan kan je St-Paul de Vence erbij nemen, een schilderachtig dorpje met het Fondation Maeght, museum met moderne kunst (Chagall, Kadinsky, Miro, Matisse, e.a.).
OF kies voor een weergaloze autoroute tussen Saint-Raphaël en Mandelieu-la-Napoule op de route Corniche de l'Estérel, heen 35 km.

Dag 7: Nice is dé kuststad bij uitstek aan de Côte d'Azur. Je kan Nice bezoeken met een compleet uitgewerkte stadswandeling in de hand.
Dag 8: Terugreis, Saint-Raphaël-Brussel: 1145 km

Rondreis Côte d'Azur en Marseille op kaart

Meer info en boeken

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis combinatie Marseille en Côte d'Azur 8-daagse? Plaats je beoordeling

Bert Verniers 6 mei 2019

Handige gids die je nuttige en interessante info geeft op je reis langs de Cote d'Azur. Stop hem in je rugzak of tas!

PODEVIJN - ANNO 7 maart 2019

Zoals we van Euroreizen gewoon zijn is dit ook weer een interessante en leerrijke gids waaruit we veel nuttige tips kunnen halen.

S.Folkers 19 februari 2019

Fijn overzichtelijk, ga met de caravan vanaf Nimes langs de kust naar Genua en heb daar alle tijd voor. Fiets mee, dus ook korte trips gaan gemaakt worden. De gids zal als leidraad gebruikt gaan worden. Ben reuze benieuwd hoe de reis gaat worden.

F vd Kemp 29 januari 2019

Goed beschreven en inzicht gevende rondreis. Juist ook vanwege de aangegeven mogelijkheden om verder van de drukke kust afgelegen omgeving/dorpen etc te kunnen vinden! Misschien is een 'verdieping van tekst' mogelijk voor reizenden met een mobil-home.

Jan PARMENTIER 28 januari 2019

Om van te smullen !!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info