Vieux Port, place to be van 's morgens tot 's avonds

Flaneren op de kades, een terrasje doen, kijken naar mensen en monumentaal erfgoed, ... veel te zien in de Vieux Port

Hier in de Vieux Port lag de kiem van Marseille, wanneer de Grieken er arriveerden in 600 v.C. Hier groeiden de havenactiviteiten die van Marseille een wereldspeler maakte op economisch maritiem vlak. Inmiddels kwam er een uitbreiding van de haven, veranderde op sommige plaatsen het uitzicht van de Vieux Port na noodzakelijke werken n.a.v. oorlogsschade tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar de ziel van de haven, die is hier altijd gebleven. Een plaats die niet alleen de lokale bevolking maar ook de toeristen van dageraad tot laat 's avonds komen opzoeken.  Lees meer  

Kom naar de Vieux Port en geniet er elk moment van de dag. Bezienswaardigheden vind je er bij de vleet.
  • Wandelen in de Vieux Port doet iedereen
  • Toeristen en inwoners lopen hier van 's morgens tot 's avonds
  • Bezoek de plek waar het verhaal van Marseille ontstond
  • Veel te zien en om van te genieten in de Vieux Port
  • Flaneer op beide kades: Quai du Port en Rive Neuve
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Quai du Port

De wandelboulevard op de Quai du Port is een toeristische smeltkroes. Op en af wandelen langs de honderden pleziervaartuigen, een bezoek aan het Fort Saint Jean of het achterliggende MuCEM museum. Het mooie stadhuis bewonderen, je neervleien op één van de vele terrasjes van een café of restaurant. Of even afwijken van de kade om te gaan kijke naar twee merkwaardige en tevens oudste gebouwen van Marseille, Maison Diamantée en Hôtel de Cabre. Ook een museum met bewijzen van de Romeinse aanwezigheid in Marseille behoort tot de mogelijkheden. 

De Quai des Belges is het verbindingsstuk tussen de Quai du Port en de kade aan de overzijde, de Rive Neuve. Elke vroege morgen vindt op de Quai des Belges een kleine vismarkt plaats. Je vindt er eveneens het witte kerkje Saint Ferréol en het Maison du Pastis waar je bijna 100 soorten pastis en absinthes kan proeven. Een opzienbarende passage kan je maken onder de Ombrière du Vieux Port. 

Excursies op het water

Vanaf de Vieux Port vertrekken de excursies per boot naar de dichtbij gelegen eilandjes van Frioul en het Île d'If met het iconische gelijknamige kasteel.Gans het jaar door varen de boten uit, tenzij het weer het niet toelaat. Ook kan je hier aan boord van de excursieboten die je brengen naar de verder afgelegen Les Calanques, een natuurpark met paradijselijke allures.

Rive Neuve

Dit is de andere kaai van de Vieux Port, de kant waar je in de hoogte de Notre Dame de la Garde ziet 'waken'. Hier iets minder terrasjes, maar dan wel een zeepmuseum La Licorne waar de geschiedenis van de bekende Savon de Marseille wordt verhaald. Langs deze kaai staat ook het Fort Saint Nicolas met zijn stervorm. En je kan er naar één van de meest 'intieme' kerken van Marseille, de abbaye Saint-Victor.  

Reviews en beoordelingen Vieux Port

Heb je zelf tips of opmerkingen over De Vieux Port trekt altijd aan, overdag en 's avonds? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info