Les Calanques, natuurgebied kortbij Marseille

Maak gebruik van onze tips voor verkenning van Les Calanques

Les Calanques is een Nationaal Park in het departement Bouches-du-Rhône. Een aaneenschakeling van ruwe kalkrotsen langs de Côte d’Azur. Steile wanden, keine beschutte strandjes. De kleur van het water. Het zijn paradijselijke beelden. Het gaat over een strook van zowat 20 kilometer in lengte en 4 kilometer breedte  langs de zuidkust tussen Marseille en Cassis. Calanque Sormiou, Morgiou, d’En-Vau, Port-Pin en Sugiton, dat zijn de namen.  Lees meer

Een snoer van kleine paradijselijke plekjes, dat zijn les Calanques.
  • Maak kennis met prachtig natuurgebied nabij Marseille
  • Kies voor het mooiste traject langs de D141
  • Tips voor wandelen in les Calanques
  • Lees ook over de manieren om er te geraken
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Ze zijn allemaal even mooi. De combinatie van witte kalksteen, de witte stranden en het turkooise water zorgt voor een prachtig plaatje. En het zijn heus niet alleen mensen die er graag enkele uren vertoeven. Je vindt er eveneens een rijke vegetatie en populatie van vogels.

Wandelen in les Calanques

Wees goed voorbereid. Winkeltjes of terrasjes ga je onderweg niet vinden. Neem dus voldoende proviand mee als je in les Calanques een wandeltocht onderneemt. Soms worden delen afgesloten uit voorzorg om het publiek te beschermen. Dat gebeurt vooral bij grote droogte. Er zijn goede wandelkaarten te bekomen in de Toeristische Diensten.

Bereikbaarheid

Vanuit Marseille geraak je er behalve met de wagen ook met de bus. Neem de lijn 21. Of liever over het water? Vanaf de Vieux Port varen excursieboten af en aan. Hoe meer van de Calanques je wil zien, hoe meer je moet betalen, dat is de regel.

Het mooiste traject?

Misschien het mooiste traject over de weg is als je de D141 volgt vanaf Cassis naar Le Ciotat. Onderweg kom je langs de Bec de l'Aigle en de Cap Canaille. Het is heerlijk genieten, 15 kilometer lang met unieke zichten op de rotsen en het water. Je kan ook te voet of met de fiets ongeveer hetzelfde traject volgen. Iets lastiger, maar éven mooi.

Reviews en beoordelingen Les Calanques

Heb je zelf tips of opmerkingen over Les Calanques, natuurgebied kortbij Marseille? Plaats je beoordeling

dordregter18 oktober 2019

We zijn nog niet in Marseille geweest, maar de drang erheen te gaan is door jullie beschrijving vna de stad en omgeving alleen maar toegenomen. Het is alle maal duidelijk beschreven met prima routes.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info