Stadswandeling Marseille: van laag (Vieux Port) naar hoog (basiliek)

Flaneren langs de kades van de Vieux Port is maar één hoogtepunt, ontdek de andere ook

Diep in het Franse Zuiden ligt Marseille, de havenstad aan de Middellandse Zee. Een stad die de voorbije jaren kosten noch moeite spaarde om zich écht toonbaar te maken. Met deze stadswandeling proberen we dat te bewijzen. We laten je Marseille zien in vele gedaanten. Zowel de meest toeristische oorden als de intieme rustige plekjes verscholen in de nauwe steegjes. Wandelen langs de Vieux Port, naar de hoog gelegen basiliek, op de drukke boulevards, enz Marseille is altijd boeiend, overal.  Lees meer    

Kom je gerust overtuigen dat Marseille wél de een stad is, de moeite om te leren kennen.
  • Stap van beneden tot boven langs de highlights
  • Ontdek het levendige Marseille op eigen tempo
  • De mooiste gebouwen, beste musea, gezelligste pleintjes 
  • Waag je op verrassende wandelwegen
  • Mogelijkheden tot afkorten naar eigen keuze
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Complete reisgids gratis bij reservatie van een vakantie

Stadswandeling Marseille op de kaart

Stadswandeling

De stadswandeling in Marseille biedt veel afwisseling. Van laag (de kades aan de Vieux Port) naar letterlijk hoog (basiliek Notre Dame de la Garde) op een heuvel. Rond de Vieux Port ligt alles wat aan bezienswaardigheden de moeite loont dicht bij elkaar. We nemen je op het traject van de stadswandeling mee naar de beste musea, de mooiste te bezichtigen kerken, de shoppingstraten, naar grote en kleine pleinen, naar smalle steegjes en grote drukke boulevards. Maar ook naar tot dusver goed verborgen charmante plekjes. 

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Marseille

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Marseille? Plaats je beoordeling

Philippe Baert13 december 2023

Genoten van de wandeling die goed en duidelijk uitgetekend is. Daar we verbleven aan de oude haven konden we de wandeling in 2 delen afhandelen. Top.

Christel11 oktober 2022

WIj hebben genoten van onze city-trip naar Marseille; een prachtige stad, vele bezienswaardigheden, kerken, pleinen, prachtige vieux port en gezellige terrasjes ! allemaal duidelijk beschreven in jullie gids ! De stadswandeling is mooi te volgen en heel informatief geschreven. Bij de klim van en naar Notre Dame de la Garde heeft de gids zijn dienst bewezen als duidelijk en juiste wegbewijzering ! Proficiat !

Mieke 15 augustus 2022

Diende enkel als basis, hebben we uitgebreid naar vlakbijgelegen bezienswaardigheden die toch niet vermeld werden. Beschrijving wandeling klopte soms niet, volgorde soms chaotisch. De gratis versie gaf geen GPX, wegbeschrijving onvoldoende. Beknopt verslag van de gebouwen OK.

Christine Knegt11 juli 2021

Zeer overzichtelijk en heel erg informatief!

Marc Warlop5 juli 2021

Degelijke en praktische gids

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info