Wandelen in Marseille van beneden naar boven

Stap letterlijk naar het hoogtepunt van Marseille

Wat weet je over Marseille? Weinig waarschijnlijk dat je antwoorden krijgt als: de Vieux Port en zijn gezellige karakter, de basiliek Notre Dame de la Garde, de charmerende eetstraatjes en pleintjes, de talrijke boeiende en verrassende thematische musea, de weinig gekende intieme plekjes die Marseille heus wel heeft. Of een mogelijke excursie naar les Calanques. En toch is dat er allemaal in Marseille. Laat varen dus de soms weinig flatterende indruk die je misschien hebt over Marseille. De stad heeft echt (en doet dat nog steeds) werk gemaakt van haar imago. In 2013 toch culturele hoofdstad van Europa geweest, welaan. Geef Marseiille gerust die kans om zich door jou te laten ontdekken. Wij helpen je graag daarbij.  Lees meer    

Ga op verkenning in het mooie, gezellige, onbekende Marseille dat óók bestaat. 
  • Ontdek het mooie van Marseille op kleine oppervlakte
  • Flaneren op de kades van de Vieux Port
  • Oog hebben voor de culturele schoonheden
  • Ontdek met onze stadswandeling de intieme plekjes
  • Zet Marseille gerust bij je lijstje 'want to see' steden
  • Geef de stad een kans om haar mooie kant te laten zien
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

Akkoord, je moet maar een paar minuten in Marseille rondlopen om te 'voelen' dat dit een héél drukke stad is, die bij wijze van spreken dag en nacht leeft. Ook wij hadden zo een paar vooroordelen mee in onze bagage toen we het vliegtuig opstapten. Maar kijk, na een paar dagen vertoeven in de stad, konden we niet anders dan onze mening met gretige wil bij te stellen. Marseille is mooi, is gezellig, heeft cultureel best wat te bieden, nodigt uit voor een aangenaam terrasjesbezoek en de restaurants hebben zo veel méér te bieden dan de bekende Boullabaise. Daarom, geef Marseille gerust een kans.

Op weg naar de hemel

Niet echt natuurlijk, maar de klim naar de Notre Dame de la Garde heeft wel iets weg van een soort bedevaart. De basiliek ligt heel hoog op een heuvel en het Mariabeeld met kindeke Jezus beschermt door haar dominante positie de stad. 

Nog meer religieuze schoonheid is te bewonderen in de abdijkerk van Saint Victor (zee oud, sober maar net dáárom erg bezienswaardig), de kathedraal La Major. 

Vieux Port, aanlokkelijk ... altijd

Het is moeilijk om níet telkens uit te komen bij de oude haven van Marseille. Die met de honderden pleziervaartuigen die een fraai beeld oplevert van een krioelende mix van masten. Het is aangenaam om er gewoon te zitten en te kijken: naar het water, de bootjes, de basiliek op de heuvel, de twee forten aan elke zijde van de kade, de stroom mensen, ... Ben je het moe, dan ga je gewoon een terrasje doen, een hapje eten. Het water, de zon, dát gevoel wil je áltijd beleven.       

Musea en culturele parels

La Vieille Charité is zo'n parel. Er zitten in een gebouwencomplex met een rijke geschiedenis een paar erg interessante en boeiende musea. Je zou voor de gebouwen alleen al de site willen bezoeken.

Een excursie over het water

Marseille ligt bijna met de voeten in de Middellandse Zee. Logisch dat je dus vanuit de stad, in dit geval vanaf de Vieux Port kades, een zeer leuke vaartocht kan beleven. Niet eens zo ver bijvoorbeeld naar het l'Île d'If met het gelijknamige 'château' en de archipel van Frioul. Je ziet ze liggen vanaf de haven, maar het is toch leuker om er zélf voet aan wal te zetten.

Een vaartocht die wat langer duurt, is die naar het natuurpark van Les Calanques, kleine paradijsjes gevormd door kalkrotsen met steile wanden, diep in de zeebodem verankerd en enkele beschutte strandjes.  

Reviews en beoordelingen Marseille

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken Marseille à l'aise? Plaats je beoordeling

Caroline 26 mei 2024

Zoals altijd zéér handige gids

Els6 september 2022

Ook deze stadswandeling was weer heel goed uitgewerkt. Voor reizigers die hun tijd wille nemen of het wat rustig aan willen doen, wel best splitsen in twee dagen. Voor de rest: Top!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info