Angra do Heroismo: een werelderfgoedstad op de Azoren

Maak kennis met Angra do Heroismo, Unesco Werelderfgoedstad

De naam van deze stad vrij vertaald is, ‘baai van de het heldendom’, een verwijzing naar Azorianen die het opnamen tegen het leger van Miguel, koning van Portugal in 1828. Het is zonder enige twijfel de mooiste stad qua cultuur op de Azoren. Hoe het komt dat zoveel rijkdom aan paleizen en andere mooie gebouwen aanwezig is?  Lees meer

Lees hieronder waarom je Angra do Heroisme moet gezien hebben tijdens je vakantie op de Azoren.
  • Mis de mooiste cultuurstad van de Azoreneilanden niet  
  • En toen beefde het in Angra do Heroisme
  • Volledig heropgebouwd na aardbeving 
  • Maak kennis met de oogstrelende renaissance weelde
  • Bezoek het fort op de Monte Brasil
  • Ga de Heilige Geest tempels zien
Gratis reisgids downloaden

Een druk bevaren handelsroute over de Atlantische Oceaan liep toevallig langs hier waar overslag plaatsvond met een bloeiperiode tussen de 15de en 18de eeuw. Die schoonheid werd even flink door elkaar gerammeld bij een aardbeving op 1 januari 1980. Er vielen honderdtal doden, op enkele seconden werden duizenden dakloos. Veel huizen, veel pracht en praal aan monumenten gingen verloren. Maar de bewoners rechtten de rug en gingen aan de slag. Eenmaal de stad heropgebouwd kreeg die een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst voor zijn oogstrelende renaissance architectuur.

Wat je niet mag missen?

De kathedraal Is na de beving volledig heropgebouwd naar de 16de eeuwse versie. Angra is sinds 1534 bisschopsstad. Het standbeeld van paus Johannes Paulus II naast de ingang herinnert aan zijn bezoek in 1991 (Rua da Sé).

Het Palácio Bettencourt, uit einde 17de eeuw, behoorde toe aan de rijke familie Bettencourt. De leeszaal en traphal (azulejo’s) moet je gaan bezichtigen (Rua da Rosa).

Als de president van de Azoren belangrijke gasten ontvangt op de Azoren, dan wordt bijna altijd het paleis Palácio dos Capitães-Generais uitgekozen. De prachtige zalen bewijzen waarom (Rua do Palácio).

In het park Jardim Duque da Terceira staat een obelisk die je kan beklimmen. Een herinnering aan de strijd waarover eerder al sprake. Je bekomt er een schitterend uitzicht.

Het Museu de Angra is gehuisvest in een voormalig klooster. Je ziet er de geschiedenis uitgebeeld van het eiland Terceira. Bezoek dan ook de barokkerk (Ladeira de São Francisco).

Praça Velha is het centrale plein met het stadhuis. In de Rua Direita staan nog een paar paleizen waar de adel verbleef.

De blauw-witte gevel van de Igreja da Misericordia valt direct op. Ook opvallend binnenin dan zijn de catacomben onderin de kerk waar je lagen mensenbeenderen ziet. Dit massagraf werd toevallig ontdekt bij restauraties na de aardbeving van 1980 (Rua Direita).

Je hoeft geen rondrit te maken op het eiland om een império (Heilige Geest tempel) te zien. Angra do Heroismo heeft er twee erg bezienswaardige: Império dos Inocentes da Guarita in de Rua Guarita en de Império do Outeiro in een naamloos straatje nabij de Rua das Maravilhas.

Het Castelo de São João Baptista is een stevig bolwerk (gratis toegang) dat gebouwd werd in de 16de eeuw, op de flank van een vulkaan Monte Brasil. Er zijn rondleidingen door militairen, want dit is tot vandaag een militaire basis. Combineer dit bezoek met een wandeling, niet al te zwaar en op goed 3 uur maak je een zeer mooie lus. Start aan de ingang van het kasteel. Onderweg uitzicht over de stad, de haven, naar de top van de Monte Brasil (205 m), het Forte da Quebrada en de Vigia da Baleia, een uitkijkpost.

Reviews en beoordelingen Angra do Heroismo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Angra do Heroismo? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info