Furnas bezoeken? Warmwaterbronnen op de Azoren

Wandelen en kuren in natuurlijke thermale baden in Furnas

Al in de 17de eeuw (!) kwam men naar het dorp Furnas voor het aanwezige water dat over geneeskrachtige eigenschappen beschikt. Toen de rijkeren dit te horen kregen, lieten ze er statige villa’s bouwen om er te kunnen genieten van de kuurfaciliteiten die er snel invoering vonden. Om hen ook wat van extra groen te voorzien, Furnas is op zich al een groen eiland, werd een park aangelegd. Lees meer

Geniet van de rijkdom van Furnas en ga baden in de open natuur, laaf je aan de heilzame bronnen, smeer je in met gezondmakende modder enz.
  • Ga maar eens lekker kuren in Furnas
  • Gebruik maken van het geneeskrachtige water
  • Kies uit 22 heilzame bronnen
  • Maak een wandeling rond een kratermeer
  • Zwemmen in grootste thermale bad van Europa 
  • Maak kennis met gaarkeuken in de bodem 
  • Proeven van de 'codizo'
Gratis reisgids downloaden

Deze ruimte werd naar gelang de eigenaars verschillende keren aangepast en uitgebreid en dan vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw opengesteld mits een kleine bijdrage. Dit Parque Terra Nostra heet een botanische tuin te zijn, maar er staan vooral bomen (meer dan 5000) en minder bloemen. In zijn huidige vorm is het iets meer dan 12 ha groot. In het park ligt een natuurlijk thermaalbad, het grootste thermale natuurbad van Europa. Als je de toegang betaalt voor in het park te komen, is baden hierin inbegrepen. Een bron van warm water (30°C) voedt het thermale bad.

22 bronnen ter beschikking

Dat is het aantal bronnen die verspreid in Furnas te vinden zijn. Het zijn zwavelbronnen en ijzerhoudende bronnen, alle met geneeskrachtige eigenschappen. De lokale bewoners weten je zelfs te zeggen welke bron voor welke aandoening helpt. De bronnen worden aangewend voor het baden of … om te koken.

Wandelen

Met een wandeling met startpunt ten zuiden van het kratermeer Lagoa das Furnas (bereikbaar met bus vanuit Furnas) kan je een heerlijke wandeltocht ondernemen met onderweg twee plekjes met zwemvijvers en gezondmakende modderpoelen. Over de wandeling doe je normaal ruim twee uur, zwempauzes niet meegerekend. Let wel, je zal ongetwijfeld wat moeten wennen aan de zwavelgeur die er hangt.  Vlak na de start pik je zelfs wat cultuur mee doordat daar plots een kapel staat Capela de Nossa Senhora das Vitórias die een grootgrondbezitter er liet optrekken, naar een kopie van de kathedraal van Chartres.

Een andere thermische locatie ligt aan de noordzijde van Furnas, Caldeiras das Furnas. Daar kan je tot bij een afgrond waar slik ligt waarmee mensen zich insmeren ter behandeling van reuma.

Zwemvijvers tussen de rotsen

Wie dat wandelen minder ziet zitten, kan ook meteen tot bij zwemvijvers (ligplekken en omkleedcabines voorzien) van Poça da Dona Beija in Furnas.  Website www.pocadadonabeija.com Nog graag wat behandelingen erbij, dan kan je de spa Banhos Férreos opzoeken.  

Potje 'codizo' koken

Iets over halfweg kom je voorbij de ‘keuken’. De Caldeiras de Lagoa das Furnas is immers een thermische plek waar het water opborrelt in een vijver tot kooktemperaturen. Hier wordt ‘cozido’ bereid. Her en der zitten potten in de warme bodemgrond met de ingrediënten die men zowat vier uur in de pot laten zitten. Codizo bestaat uit aardappelen, vlees of vis, kool en wortels.

Reviews en beoordelingen Furnas

Heb je zelf tips of opmerkingen over Furnas? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info