Rondreis op de de Azoren? Verken São Miguel met de auto

Verken het noordwesten van het eiland vanuit Ponta Delgada

Vanuit Ponta Delgada neem je de hoofdweg ER1-1A. Deze volg je tot het uiterste westelijke punt. In Ginetes verlaat je de hoofdweg richting  Miradouro da Ilha Sabrina. De Piscina natural da ponta da Ferraria is geen openbaar zwembad zoals wij dat kennen, maar je kan hier baden tussen de zwarte rotsen en genieten van het warme zeewater. Via een zigzag wegje kom je uit bij een kleine parking (Rua Ilha Sabrina). Er is zelfs een bar voorzien. Termas da Farraria is een spa die er ligt in een modern gebouw maar daar baden en genieten van het zwavelrijke water is niet gratis. Lees meer

Autorit met weelde aan schoonheid! Panoramische uitkijkpunten, bloemenpracht, dorpjes, olifantenrots.
  • Maak een rondje langs noordwestelijke kant
  • Starten doe je in hoofdstad Ponta Delgada
  • Onderweg zwemmen in rotsbaden
  • Neem adembenemende foto's om jaloers op te zijn
  • Neem een pauze in kleine dorpen of in volle natuur
  • Een olifant wacht je op in Capelas 
Gratis reisgids downloaden

Vervolg dan op de hoofdweg EN 1-1A. In een bocht kan je tot bij een uitkijkpost, Miradouro do Escalvado, speciaal er aangelegd om walvissen te spotten. De foto’s die je hier zal nemen zullen familie en vrienden doen watertanden. Verderop neem je een zijweg naar Mosteiros, een vrij groot vissersdorp. Rond het kerkplein staan huizen in rood, geel, lichtgroen. Er staat ook een kiosk op het plein. Je zal zeker ook naar het strand willen als we zeggen dat in de zee dichtbij het zwarte zandstraat een ‘non’ in het water staat. Grapje, geen echte kloosterzuster maar de hoekige rots die er plots uit zee oprijst wordt in de volksmond de non genoemd. Gratis zeezwemmen kan aan de noordkant van Mosteiros in enkele natuurzwembaden tussen de rotsen.

Op naar een volgende bezienswaardigheid. Vanaf de Pico de Mafra (320 m) begint een traject dat tot in Capelas loopt. Je ziet onderweg heerlijk mooie bloemen, bomen en tussendoor doorkruis je leuke dorpjes. Op een gegeven moment moet je wel een tunnel in van 12 km dwars door de kraterwand. Er moest een oplossing gevonden worden om overtollig water van de Sete Cidades naar buiten af te voeren en dat gebeurt hier dus, vandaar die tunnel.

We schieten nu goed op verder oostwaarts. Bij Ponta da Costa is een fantastisch uitzichtpunt. Nadien passeer je langs de maismolen van Ajuda da Bretanha (Moinho do Pico Vermelho). Méér opvallen met het rode dak en de rode wieken kan hij niet.

Een ander schitterende plek om foto’s te nemen en vooral te genieten is het Miradouro da Covilha. Een volgende halte kan je nemen in Santo António. Het dorpje ligt bovenop een groene rots.

Aangekomen in Capelas word je nog eens verrast, dit hoeft geen verbazing, op enkele schitterende uitzichtpunten: Miradouro do Porto das Capelas, de Elephant trunk (zelfs met weinig verbeeldingskracht zie je hier een olifantenfiguur in) op het eind van een basaltpad. Miradouro da Vigia, da Beira Mar e.a. In de directe omgeving van deze viewpoints ligt nog een ‘piscine naturais’. Tot 1981 stond hier nog een fabriek die walvissenvlees verwerkte.

Voorbij Capelas zal je de beslissing moeten nemen om de EN4-1A in te slaan om zo via deze weg de terugtocht in te zetten naar Ponta Delgada

Reviews en beoordelingen São Miguel noordwest

Heb je zelf tips of opmerkingen over São Miguel noordwest? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info