Geniet van zon, zee en cultuur in Palma de Mallorca

Bezoek de indrukwekkende gotische kathedraal en de prachtige stranden van Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van de autonome eilandengroep de Balearen. Naast enkele bezienswaardige gebouwen heeft Palma de Mallorca nog enkele andere attracties zoals de gezellige straatjes vol horeca- en shoppingmogelijkheden en de jachthaven. Het is de eerste stad waar de massastroom aan toeristen voet aan de grond zet na de landing met het vliegtuig. Lees meer  

Eerst de kathedraal en daarna lekker lang genieten van het brede strand van Peguera.
  • Gezellig shoppen of terrasjes 
  • Bezoek de magistrale kathedraal La Seu
  • Resultaat van 400 jaar bouwen ! 
  • Baden in een Moorse badhuis 
  • Zonnen op een promenadestrand?
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 10

Kathedraal La Seu

Bij de bezienswaardigheden van Palma de Mallorca topt de gotische kathedraal La Seu met voorsprong het lijstje. Een imposant kerkgebouw waarvan de bouw werd opgestart in 1230 op een plaats waar nog een moskee moet gestaan hebben. De afwerking was 400 jaar (!) later een feit.

Het resultaat mag zeker gezien worden. Een reusachtig roosvenster met 12 meter diameter (één van de grootste ter wereld), een lengte van 121 meter en een breedte van 55 meter maakt het tot één van de fraaiste gotische kerken van Spanje. De bekende Antoni Gaudi paste het interieur aan tussen 1903 en 1914 (o.a. kroonluchters en doornenkroon boven het altaar).

Binnenin vind je een gigantisch groot schip met ranke pilaren, een stenen preekstoel en 14 kapelletjes. Achter het altaar liggen de graftombes van Jaume II en III. Gesloten op zondag.

Lager op de to do-lijst vind je de Sant Francesc basiliek (barok), waar men ruim 100 jaar aan bouwde, maar die veel minder aanspreekt. Er is het Palau de l’Almudaina, een koninklijke residentie en ook de Banys Arabs (Moors badhuis uit 10e eeuw).

Arabische baden of Banys Arabs

Een van de weinige overblijfselen van de Arabische overheersing op Mallorca zijn de Arabische baden van Palma de Mallorca. De baden maakten deel uit van van een oud Moors kasteel dat hier vroeger stond. De baden zijn hier het enige overblijfsel van. De Arabische baden van Palma de Mallorca bestaan uit twee ruimtes waarvan er eentje versierd is met zuilen. Je komt de baden tegen als je vanaf de Kathedraal La Seu naar het historische centrum van Palma loopt. Je kunt de baden tegen een kleine vergoeding te bezoeken tijdens je vakantie Balearen.

Kusten ten zuiden van Palma de Mallorca

Wat je daags voordien links liet liggen in Palma de Mallorca, kan je vandaag eventueel doen of je kan kiezen voor een rustig dagje middels het inplannen van een stranddag. Hiertoe krijg je de keuze uit een dagje zonnen op het kleine zandstrand van Portals Vells.

Of verplaats je naar Peguera, eerder een ‘promenade’- strand. Deze plek is toch een aanrader wegens een breed strand, niet volgebouwd en betaalbare eetgelegenheden. Cala Fornells heeft enkele knappe ministrandjes grenzend aan kreken. Mooi, gezellig, rustig. Meer heb je niet nodig, toch? In de gratis reisgids vind je alle informatie voor een leuke en zonnige vakantie in Palma de Mallorca.

Reviews en beoordelingen Palma de Mallorca

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet van zon, zee en cultuur in Palma de Mallorca? Plaats je beoordeling

Godelieve Roels7 juli 2021

Ik ben een cruisefan en de stadswandeling vind ik geweldig. Je komt langs de belangrijkste plaatsen en er staat ook beknopt wat uitleg bij. Meer hebben we niet nodig.

greet19 augustus 2019

We vertrekken volgende week, alvast een beknopte reisgids ....

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info