Geniet van geschiedenis en natuurrijkdom in Felanitx

Bezoek één van de grootste ondergrondse meren ter wereld

Ga je voor een dagje naar Felanitx, een gemeente in het oosten van Mallorca, dan is een bezoek aan de Coves del Drac (grotten) beslist een aanrader. Hoewel al veel eerder ontdekt, werden de grotten pas in 1896 opengesteld voor het publiek. Hoogtepunten zijn stalactieten en stalagmieten in alle vormen en één van de grootste ondergrondse meren ter wereld (177 m lang, 40 m breed en 30 m diep). Lees meer  

Felanitx en omgeving beschikken over heel wat troeven die je zullen weten te bekoren.
 • Mallorca 8-daagse rondreis fly & drive

  Verrassend Mallorca 9-daagse rondreis fly & drive

  Je verblijft op Mallorca op drie verschillende locaties, aan elke kant van het eiland. Zo hoef je je niet ver te verplaatsen om alle aspecten van Mallorca te zien. Inbegrepen: verblijf met ontbijtbuffet in drie hotels, huurauto, vlucht h/t vanuit Brussel.
  va.€ 885 - Boek nu
 • Bezoek de grotten Coves del Drac
 • Klim over bijzondere weg naar een klooster
 • Bezoek het vissersstadje Porto Colom
 • Wandelen in het natuurpark Mondragó
 • Daal af naar ondergronds meer op 30 m diepte 
 • Ontdek een idyllisch verborgen inham  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 10

Klooster Sant-Salvador

Even buiten Felanitx op de top van de Puig Sant Salvator (509m), de hoogste berg in de Serra de Llevant, ligt het gelijknamige klooster. De weg er naartoe is al een bezienswaardigheid op zich tijdens je vakantie Balearen. Het klooster werd gesticht in de 14e eeuw. Je hebt er een magnifiek uitzicht op de zuidoostelijke  kust van Mallorca.

Castillo de Santueri

Op vijf kilometer van Felanitx ligt Castillo de Santueri. Dit kasteel ligt op een hoogte van 475 meter. Geniet hier van het prachtige uitzicht op de omgeving. 

Markt met aardewerk

Felanitx staat vooral bekend om de wekelijkse markt waar de lokale bewoners hun zelfgemaakte aardewerk verkopen. Misschien een leuk souvenir om iemand cadeau te doen.

Porto Colom

Een authentiek en daarom ook pittoresk vissersstadje in een kleine baai. Op de verschillende strandjes vind je altijd wel een plekje voor jou alleen, zelfs tijdens het hoogseizoen.

Nog meer nabij Felanitx

Rustig de dag starten met een kort bezoek aan Santanyi, een stadje waar je nog sporen uit de middeleeuwen kan vinden. Ooit was dit een versterkte vesting ter bescherming van de zuidoostkust. De stadspoort Sa Porta is nog zo’n overblijfsel uit die tijd. Bemerk de huisjes in honingkleurige zandsteen. In de Sant Andreu kerk kan je gaan kijken naar een orgel afkomstig uit een dominicanenklooster in Palma. Of je kan uiteraard een terrasje meepikken in de buurt.

Het natuurpark van Mondragó 

In het natuurpark van Mondragó (foto) kan je op mooi aangelegde wandelpaden een heerlijk  stukje ongerepte natuur bewonderen. De kustlijn is ruig maar je vindt altijd wel ergens een rustige inham waar het fantastisch vertoeven is.

Vogels spotten in Ses Salines 

Naar Ses Salines ga je vooral om er een bezoekje te brengen aan de zoutmeren of moerasgebieden. Vooral vogelliefhebbers zullen hier hun hartje ophalen want je treft er een grote populatie van diverse soorten: kraanvogels, kiekendieven, torenvalken, bastaardnachtegalen.

Meer info op www.flordesaldestrenc.com

De kuststrook van Cala  Figuera

De kuststrook van Cala Figuera verdient een aparte vermelding omdat die toch anders is dan de vele andere op Mallorca. Hier geen lelijke hoogbouw maar kleine appartementen of familiehotelletjes. Hier geen echt zandstrand zodat de zonnekloppers er wegblijven. Maar wel een mooie inham gelijkend op een fjord met witte leuke huisjes omringd door hoge kliffen. Er is ook een klein maar gezellig havengebied voor jachten en lokale vissersbootjes.

Reviews en beoordelingen Felanitx

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet van geschiedenis en natuurrijkdom in Felanitx? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info