Bezoek het Santuari de Monastir de Lluc

Beluister een optreden van het kinderkoor in het Santuari de Monastir de Lluc op Mallorca

Diep verscholen in een dal van het Tramuntana bergmassief ligt het Santuari de Monastir de Lluc, een graag bezocht pelgrimsoord en drukke bezienswaardigheid op Mallorca. Niet alleen pelgrims komen hier, maar ook de toeristen tijden een vakantie Balearen. Lees meer  

Het kinderkoor ‘Els Blauets' geeft al sinds 1531 elke ochtend en avond een kort optreden. 
 • Mallorca 8-daagse rondreis fly & drive

  Verrassend Mallorca 9-daagse rondreis fly & drive

  Je verblijft op Mallorca op drie verschillende locaties, aan elke kant van het eiland. Zo hoef je je niet ver te verplaatsen om alle aspecten van Mallorca te zien. Inbegrepen: verblijf met ontbijtbuffet in drie hotels, huurauto, vlucht h/t vanuit Brussel.
  va.€ 885 - Boek nu
 • Bezoek het pelgrimsoord Santuari de Monastir de Lluc
 • Spot het beeldje La Morenata
 • Maak een optreden mee van het kinderkoor
 • Bezoek de verblijfplaatsen van de pelgrims
 • Startpunt van wandelingen in de mooie omgeving
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 10

In de basiliek bevindt zich een zwart houten beeldje ‘La Morenata (Maagd) de Lluc’. Het zou door een herder gevonden zijn in een grot. Vanaf de 13e eeuw wordt het beeldje hier vereerd. Het Monastir de Lluc ligt op een hoogte van 525 meter en is omgeven door een aantal hoge bergen, waaronder de Puig de Massanella. 

De kerk werd in de 17e eeuw gebouwd in een mix van barok en renaissancestijl. Achter de kerk ligt een school waarvan het kinderkoor ‘Els Blauets' al sinds 1531 elke ochtend en avond een kort optreden geeft. De vertaling van de naam van het koor luidt "kleine blauwe jongetjes", hoewel het toch gemengd is. De naam is afgeleid van de blauwe kleur van hun soutane gewaad.

Op de binnenplaats van de kerk zie je een standbeeld van Bisschop Pere-Joan Campins. Hij was de beschermheer en voorganger van het Monastir de Lluc. Deze bisschop gaf Antoni Gaudi de opdracht om de basiliek te renoveren en de kruisgang te bouwen. 

Bekijk waar de pelgrims verbleven

Je kan in het Monastir de Lluc ook de vertrekken bezoeken waar de pelgrims verbleven (‘Els Porxerets). Aan het klooster is ook een museum verbonden met daarin plaats voor lokale kunstwerken, archeologische vondsten, schilderijen en handwerk. 

Tuinen bij het Monastir de Lluc

Vlak bij Els Porxerets vind je ook een doorgang die leidt naar een mooie botanische tuin. De tuin is fraai aangelegd, je vindt er inheemse planten, maar ook kunstvoorwerpen. Tussen het binnenplein van de kerk en de hoofdgang van het klooster ligt een tuin.

Startpunt van vele wandelingen 

De toegangsweg naar het Monastir de Lluc, de Plaza de los Peregrinos, is omringd door veel groen. Verder kun je er iets drinken in één van de bars en café's of rondneuzen in de souvenirwinkeltjes. Het Monastir de Lluc is tevens het startpunt van vele wandelingen door de mooie omgeving.

Wil je de sfeer en ambiance van dit bijzondere pelgrimsoord echt goed ervaren, boek dan een overnachting in dit klooster. Eén ding is zeker, ‘s ochtends word je in alle stilte wakker! 

Meer info op www.lluc.net 

Reviews en beoordelingen Monastir de Lluc

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek het Santuari de Monastir de Lluc ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info